Brydebrød med quinoa og græskarkerner, er et rigtig dejligt brød der dur til det meste. Det passer rigtig godt til en kop varm te, med smør og pålæg på. Eller til aftensmaden, evt som tilbehør til suppe. Vi bruger det også til morgenmad og i madpakkerne.
Ingredienser:
5 dl. Mælk, koldt
25 g. Gær
2 Æg
1 spsk. Akacie honning
100 g. Græskarkerner
100 g. Quinoa
100 g. Havregryn
650 g. Hvedemel
2 tsk. Salt
75 g. Smør
1 Æg – til pensling
Fremgangsmåde:
1 stk. af 19 boller
Opløs gær i den kolde mælk, når gæret er opløst, røres æggene og akacie honning i.
Tilsæt quinoa, græskarkerner, havregryn og salt, og bland det sammen.
Tilsæt melet og ælt dejen på maskine i 5-7 min. Dejen skal være lidt klisteret.
Skær smørret i tern, og tilsæt det til dejen. Ælt dejen til smørret er blander godt sammen med dejen, og det begynder at slippe siden på skålen.
Lad dejen hæve i 30 min, med et klæde over.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og slå dejen ned. Del dejen i 19 lige store stykker. Tril dem til boller, og lav et pænt mønster på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. De skal ligge tæt med ca. 1 cm. i mellem dem, så de hæver sammen, og bliver til brydebrød.
Lad brydebrødet hæve i 2 timer, med et klæde over.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk et æg sammen, og pensel bollerne.
Bag brydebrødet i 20 min, midt i den forvarmet ovn.
Lad det køle lidt af på en bagerist. Nyd det lunt eller helt kølet af.
Info: Hvis du ælter i hånden, så skal du tilsætte smørret sammen med kernerne.