chokoladeboller. Nogen gange så har man bare lyst til en chokoladebolle, sådan en der ikke er noget sundt ved. Det skal der også være plads til. Disse boller passer bare rigtig godt til en søndag eftermiddag, med en kop varm te eller kaffe. De vil selvfølgelig også være gode på alle andre af ugens dage, men med arbejde og børn, så får jeg desværre ikke tid til at bage dem i hverdagen. Jeg bruger selv mørk chokolade til bollerne, men hvis man er mere til lys chokolade, så skal man bare bruge det. Rigtig god fornøjelse med chokoladebollerne.

Chokoladeboller

Nogen gange så har man bare lyst til en chokoladebolle, sådan en der ikke er noget sundt ved. Det skal der også være plads til. Disse boller passer bare rigtig godt til en søndag eftermiddag, med en kop varm te eller kaffe. De vil selvfølgelig også være gode på alle andre af ugens dage, men med arbejde og børn, så får jeg desværre ikke tid til at bage dem i hverdagen. Jeg bruger selv mørk chokolade til bollerne, men hvis man er mere til lys chokolade, så skal man bare bruge det. Rigtig god fornøjelse med chokoladebollerne.

Ingredienser:

 

½ pk. Gær

4 dl. Mælk

2 stk. Æg

40 g. Sukker

1 tsk. Salt

825 g. Mel

75 g. Smør, ved stue temperatur

125 g. Chokolade dråber eller groft hakket chokolade

1 stk. Æg til pensling

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.

Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.

Tilsæt mel, salt og sukker og rør det godt sammen med mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.

Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte i gen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Tilsæt chokoladen og når det er godt blandet i dejen, så skal du stoppe med at ælte. Dejen skal være lidt blød og klisteret.

Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.

Stil dejen til hævning i skålen med et klæde over i 30 min.

Når dejen har hævet hældes dejen ud på et let meldrysset bord. Slå dejen ned, og del dejen i 20 lige store stykker. Tril hver stykke dej til boller. Læg bollerne på bageplader med bagepapir, og læg igen et klæde over, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager ca 1 time.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Pisk ægget sammen, og pensel alle bollerne.

Bag bollerne i 15 min.

Lad bollerne køle af på en bagerist. Nyd bollerne lune eller helt afkølet.

Bollerne kan spises som de er, men de smager vildt godt med koldt smør på.

 

chokoladeboller ubagt. Nogen gange så har man bare lyst til en chokoladebolle, sådan en der ikke er noget sundt ved. Det skal der også være plads til. Disse boller passer bare rigtig godt til en søndag eftermiddag, med en kop varm te eller kaffe. De vil selvfølgelig også være gode på alle andre af ugens dage, men med arbejde og børn, så får jeg desværre ikke tid til at bage dem i hverdagen. Jeg bruger selv mørk chokolade til bollerne, men hvis man er mere til lys chokolade, så skal man bare bruge det. Rigtig god fornøjelse med chokoladebollerne.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »