Chokoladekage-glutenfri

Ingredienser:

4 Æggeblommer

100 g. Sukker

4 spsk. Appelsinjuice

100 g. Smør

150 g. Mørkchokolade

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Vaniljesukker

100 g. Havregryn glutenfri

1 dl. Mælk

Evt. kakaopulver eller flormelis til pynt.

Fremgangsmåde:

8-10 pers.

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smør og chokolade over svag varme i en tykbundet gryde.

Blend æggeblommer, sukker og appelsinjuice til det bliver lyst ca. 5 min. Bland havergryn, vaniljesukker og bagepulver, og hæld det i blenderen sammen med æggemassen, blend det i ca. 2 min. Hæld mælken i og blend, det kort tid sammen.

Hæld den smeltet smør og chokolade i blenderen, til de andre ting. Blend det i 1-2 min. til det er blandet godt sammen og er blevet ensartet.

Tag en springform på 22 cm. i diameter og put bagepapir i bunden, og smør siderne med lidt smør eller andet fedtstof.

Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30 min. Kagen skal være blød i det, som en brownie.

Lad kagen køle af, gerne til næste dag.

Inden servering kan man evt. drysse lidt kakaopulver eller flormelis over toppen.

 

Serverings forslag:

Friskebær.

Vaniljeis, cremefrise eller flødeskum.