fødselsdags boller. Disse boller er lyse, bløde og smager bare vildt godt. Det er en rigtig fødselsdags bolle, der er nok ikke meget sundt at sige om dem, men hold nu op de er gode. På en regnvejrsdag med en kop varm te, er de indbegrebet af hygge for mig.

Fødselsdags boller

Disse boller er lyse, bløde og smager bare vildt godt. Det er en rigtig fødselsdags bolle, der er nok ikke meget sundt at sige om dem, men hold nu op de er gode. På en regnvejrsdag med en kop varm te, er de indbegrebet af hygge for mig.

Ingredienser:

 

½ pk. Gær

4 dl. Mælk

2 stk. Æg

60 g. Sukker

1 tsk. Salt

800 g. Mel

75 g. Smør, ved stue temperatur

Mælk til pensling

Fremgangsmåde:

 

20 stk.

Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.

Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.

Tilsæt mel, salt og sukker og rør det godt sammen med mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.

Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte i gen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Dejen skal være lidt blød og klisteret.

Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.

Stil dejen til hævning i skålen med et klæde over i 30 min.

Når dejen har hævet hældes dejen ud på et let meldrysset bord. Slå dejen ned, og del dejen i 20 lige store stykker. Tril hver stykke dej til boller. Læg bollerne på bageplader med bagepapir, og læg igen et klæde over, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager 1-2 timer.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Pensel alle bollerne med lidt mælk.

Bag bollerne i 15 min til de er gyldne.

Lad bollerne køle af på en bagerist. Nyd bollerne lune eller helt afkølet.

fødselsdags boller. Disse boller er lyse, bløde og smager bare vildt godt. Det er en rigtig fødselsdags bolle, der er nok ikke meget sundt at sige om dem, men hold nu op de er gode. På en regnvejrsdag med en kop varm te, er de indbegrebet af hygge for mig.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »