Grydebrød med Ølandshvede

Koldhævet

Ingredienser:

6 dl. Koldt vand

¼ Pakke gær

450 g. Ølandshvedemel

300 g. Hvedemel

2 tsk. Salt

Ca. 1 spsk. Olie til at smøre skålen med.

Fremgangsmåde:

Dag 1

Bland ølandshvedemel, hvedemel og salt i en skål.

Opløs gær i det kolde vand. Når gæret er opløst, blandes melblandingen i. Lad dejen ælte på en køkken maskine i ca. 15 min. Eller brug en håndmixer med dejkroge. Dejen skal være fugtig.

Smør en stor ren skål med olie, så hele skålen er smurt ind. Hæld dejen over i skålen, og dæk den til med et låg eller film. Stil dejen i køleskabet i min. 8 timer eller natten over.

Dag 2

Stil en gryden med låg ind i ovnen, og ovnen tændes på 250 grader. Når gryden er blevet godt varm, det tager ca. ½ time, tages den ud af ovnen, og dejen hældes forsigtig ned i den varme gryde. Læg låg på og stil den tilbage i ovnen. Brødet skal bage i 30 min. Efter 30 min tages låget af, og ovnvarmen skrues ned til 210 grader, brødet bages færdig uden låg i 20 min.

Vend ølandshvedebrødet ud af gryden, og lad det køle af på en rist i 15-20 min, inden der skæres skiver af det.

Nu er det lækker grydebrød med ølandshvedebrød færdig. Velbekomme.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »