Gulerodsboller med hørfrø.

Gulerodsboller med hørfrø

Disse gulerodsboller med hørfrø bruger vi til morgenmad, snack og frokost. De smager rigtig dejlig når de er nybagte, men er også lækker efter et par dage. Min søn er helt vild med nogle gulerodsboller, som man kan købe, men jeg syntes ikke der er meget mad i dem. Så jeg har prøvet at ramme smagen og det bløde, som han er vild med i bollerne. Men de mætter lidt mere, så de ikke bare er en lækker snack.

Ingredienser:

 

½ pk. Gær

4 dl. Mælk

100 g. Smør

1 stk. Æg

200 g. Havregryn

100 g. Hørfrø

200 g. Gulerødder, groft revet

500 g. Hvedemel

1½ tsk. Salt

Fremgangsmåde:

16 stk.

 

Lun mælken til den er lillefingervarm. Tag gryden af varmen og skær smørret i tern, og kom det i den lune mælk så det smelter.

Smulder gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, rør rundt så gæren smelter.

Kom de groft revet gulerødder, hørfrø og havregryn i skålen og rør det sammen.

Kom ægget i skålen og bland det godt sammen.

Kom mel og salt i skålen og rør det sammen, det skal æltes i 10-15 min. Dejen skal være blød og klistret.

Lad dejen hæve i skålen med et klæde over i 30 min.

Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og skær dejen i 16 lige store stykker, og læg dem på en bageplade.

Dæk gulerodsbollerne til med et klæde, og lad dem efterhæve i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensel gulerodsbollerne med lidt mælk.

Bag gulerodsbollerne i 15-18 min.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Spis dem lune eller helt afkølet. Når der er helt kølet af kommes de i en pose.

ubagte gulerodsboller med hørfrø. Disse gulerodsboller med hørfrø bruger vi til morgenmad, snack og frokost. De smager rigtig dejlig når de er nybagte, men er også lækker efter et par dage. Min søn er helt vild med nogle gulerodsboller, som man kan købe, men jeg syntes ikke der er meget mad i dem. Så jeg har prøvet at ramme smagen og det bløde, som han er vild med i bollerne. Men de mætter lidt mere, så de ikke bare er en lækker snack.
Gulerodsboller med hørfrø på talerken. Disse gulerodsboller med hørfrø bruger vi til morgenmad, snack og frokost. De smager rigtig dejlig når de er nybagte, men er også lækker efter et par dage. Min søn er helt vild med nogle gulerodsboller, som man kan købe, men jeg syntes ikke der er meget mad i dem. Så jeg har prøvet at ramme smagen og det bløde, som han er vild med i bollerne. Men de mætter lidt mere, så de ikke bare er en lækker snack.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »