Der er ikke noget som sommer, når alle de forskellige bær bliver modne. Ud over bare at spise dem som de er, så for jeg også lyst til at bruge dem i bagværk. Denne hindbær-lime kage er super frisk, smagen af hindbær og lime går bare rigtig godt sammen. Når så den bliver toppet med, den hvide chokolade-lime ganache så bliver det bare vildt lækkert. Jeg syntes denne kage egner sig super godt til en nem dessert, der kan laves i forvejen. Men den egner sig også til at nyde i haven med noget koldt at drikke, eller en kop te eller kaffe. Så det er bare at komme i gang med at bage den, mens de danske friske hindbær er her, og er fulde af smag.

Hindbær-lime kage. Med hvid chokolade-lime ganache

Der er ikke noget som sommer, når alle de forskellige bær bliver modne. Ud over bare at spise dem som de er, så for jeg også lyst til at bruge dem i bagværk. Denne hindbær-lime kage er super frisk, smagen af hindbær og lime går bare rigtig godt sammen. Når så den bliver toppet med, den hvide chokolade-lime ganache så bliver det bare vildt lækkert. Jeg syntes denne kage egner sig super godt til en nem dessert, der kan laves i forvejen. Men den egner sig også til at nyde i haven med noget koldt at drikke, eller en kop te eller kaffe. Så det er bare at komme i gang med at bage den, mens de danske friske hindbær er her, og er fulde af smag.

Ingredienser:

Hindbær-lime kagen

200 g. Smør

200 g. Sukker

4 Æg

1½ tsk. Bagepulver

300 g. Mel

1 dl. Mælk

2 stk. Lime øko. Skal og saft

200 g. Hindbær friske

 

Hvid chokolade-lime ganache

200 g. Hvid chokolade

½ dl. Piskefløde

1 stk. Lime øko. Skal og saft

 

Pynt

Frysetørret hindbær

Evt. chokoladekugler

Fremgangsmåde:

12 pers.

 

Hindbær-lime kagen

Tænd ovnen på 170 g.

Rør smør og sukker lyst og luftig. Når det er rørt godt sammen, tilsættes æggene et af gangen. Der skal røres godt mellem hver æg.

Riv skallen på de 2 limefrugter og pres saften ud af dem. Bland både skal og saft i dejen.

Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Når det er godt blandet sammen, tilsættes mælken, og det røres sammen til det er en ensartet dej.

Til sidst vendes de friske hindbær i dejen med en dejskraber. Det skal gøres forsigtig. Dejen bliver lidt lyserød, men der må gerne være lyse striber tilbage i dejen.

Læg bagepapir i bunden af en springform, der er 22 cm. i diameter. Smør siderne. Hæld dejen i formen og fordel dejen jævnt.

Bag kagen i midten af ovnen i 50-55 min.

Lad kagen køle helt af inden den får den, hvide chokolade-lime ganache på toppen.

 

Hvid chokolade-lime ganache

Riv skallen og saften fra limefrugten.

Smelt den hvide chokolade over et vandbad.

Varm piskefløden op, og hæld den i den smeltet hvide chokolade. Rør det sammen til det er ensartet.

Tilsæt lime skal og saft til den hvide chokolade, rør det sammen igen til det er ensartet.

Nu skal den hvide chokolade-lime ganache på den afkølet kage. Kagen skal være i formen, som nu er foret med kageplast.

Når den hvide chokolade-lime ganache er fordelt på kagens top, drysses der frysetørret hindbær på. Der kan evt. også pyntes med små chokoladekugler.

Stil kagen på køl i 4 timer eller længere, den hvide chokolade-lime ganache kan sætte sig.

Der er ikke noget som sommer, når alle de forskellige bær bliver modne. Ud over bare at spise dem som de er, så for jeg også lyst til at bruge dem i bagværk. Denne hindbær-lime kage er super frisk, smagen af hindbær og lime går bare rigtig godt sammen. Når så den bliver toppet med, den hvide chokolade-lime ganache så bliver det bare vildt lækkert. Jeg syntes denne kage egner sig super godt til en nem dessert, der kan laves i forvejen. Men den egner sig også til at nyde i haven med noget koldt at drikke, eller en kop te eller kaffe. Så det er bare at komme i gang med at bage den, mens de danske friske hindbær er her, og er fulde af smag.
Der er ikke noget som sommer, når alle de forskellige bær bliver modne. Ud over bare at spise dem som de er, så for jeg også lyst til at bruge dem i bagværk. Denne hindbær-lime kage er super frisk, smagen af hindbær og lime går bare rigtig godt sammen. Når så den bliver toppet med, den hvide chokolade-lime ganache så bliver det bare vildt lækkert. Jeg syntes denne kage egner sig super godt til en nem dessert, der kan laves i forvejen. Men den egner sig også til at nyde i haven med noget koldt at drikke, eller en kop te eller kaffe. Så det er bare at komme i gang med at bage den, mens de danske friske hindbær er her, og er fulde af smag.
Der er ikke noget som sommer, når alle de forskellige bær bliver modne. Ud over bare at spise dem som de er, så for jeg også lyst til at bruge dem i bagværk. Denne hindbær-lime kage er super frisk, smagen af hindbær og lime går bare rigtig godt sammen. Når så den bliver toppet med, den hvide chokolade-lime ganache så bliver det bare vildt lækkert. Jeg syntes denne kage egner sig super godt til en nem dessert, der kan laves i forvejen. Men den egner sig også til at nyde i haven med noget koldt at drikke, eller en kop te eller kaffe. Så det er bare at komme i gang med at bage den, mens de danske friske hindbær er her, og er fulde af smag.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->