Ingefær cookies med mørk chokolade. Jeg er ret vild med cookies. De har den fordel, at de ikke tager så langtid at lave. Så når kage sulten melder sig så er de hurtig ude af ovnen. Disse ingefær cookies giver en dejlig varme på grund af ingefæren. Min mand sagde da han test smagte dem, at de næsten smagte sunde :-D Men man skal ikke lade sig snyde. De fungere rigtig godt til varm kaffe og te, men også bare helt for sig selv.

Ingefær cookies

Jeg er ret vild med cookies. De har den fordel, at de ikke tager så langtid at lave. Så når kage sulten melder sig så er de hurtig ude af ovnen.

Disse ingefær cookies giver en dejlig varme på grund af ingefæren. Min mand sagde da han test smagte dem, at de næsten smagte sunde 😀 Men man skal ikke lade sig snyde. De fungere rigtig godt til varm kaffe og te, men også bare helt for sig selv.

 

Ingredienser:

 

150 g. Smør

125 g. Sukker

125 g. Brunfarin

1 stk. Æg

250 g. Mel

1 tsk. Natron

½ tsk. Bagepulver

3 tsk. Stødt ingefær

140 g. Mørk chokolade

Fremgangsmåde:

24 stk.

 

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Hak den mørke chokolade groft.

Rør smør, sukker og brun sammen til det bliver lyst og blødt. Rør i et par min.

Tilsæt ægget og rør det godt sammen.

Tilsæt mel, natron, bagepulver og stødt ingefær. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Til sidst hældes den groft hakket mørke chokolade i og det røres hurtig sammen.

Del dejen i 24 lige store kugler, og fordel dem på bageplader med bagepapir, der skal være god mellemrum da de flyder ud. Jeg kan have 9 ingefær cookies på mine bageplader uden de flyder sammen.

Bag kagerne i ovnen i 14 min. Hvis du vil have dem helt sprøde, så giv dem et par min. mere. Tag ingefær cookies ud af ovnen, lad dem blive på bagepladen i ca. 5 min inden de flyttes over på en bagerist, hvor de køles helt af.

Hvis de ikke skal spises samme dag, så opbevar dem i en kagedåse.

6 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »