Kransekage. Her hjemme syntes vi at kransekage høre sig til nytårsaften, om det så er som kransekage stykker, kransekagetårn eller som kransekagekonfekt det betyder ikke så meget, det skal bare være der. Jeg har en gang tænkt at det behøvet jeg ikke lave, for det var kun os voksne der syntes det skulle være der. Men så kom min søn som på det tidspunkt var ca. 10 år og sagde det skulle der da være. Der fandt jeg ud af at han nød det lige så meget, som os andre. Man kan vælge at dyppe hver kransekagestykke i chokolade, hvis man har lyst til det. Denne opskrift kan også bruges til, at lave til en kransekagetårn, hvis man har lyst til det.

Kransekage

Her hjemme syntes vi at kransekage høre sig til nytårsaften, om det så er som kransekage stykker, kransekagetårn eller som kransekagekonfekt det betyder ikke så meget, det skal bare være der. Jeg har en gang tænkt at det behøvet jeg ikke lave, for det var kun os voksne der syntes det skulle være der. Men så kom min søn som på det tidspunkt var ca. 10 år og sagde det skulle der da være. Der fandt jeg ud af at han nød det lige så meget, som os andre.

Man kan vælge at dyppe hver kransekagestykke i chokolade, hvis man har lyst til det. Denne opskrift kan også bruges til, at lave til en kransekagetårn, hvis man har lyst til det.

Ingredienser:

 

Kransekage

500 g. Marcipan

150 g. sukker

30 g. Æggehvider. Det svare til ca. 1 æg

 

Sprøjteglasur

20 g. æggehvide

120 g. Flormelis

Fremgangsmåde:

15 stk.

 

Kransekage

Tænd ovnen på 220 grader.

Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse.

Rul marcipanen til en rulle på ca. 2 cm i diameter. Skær stykker på 8 cm og læg dem på en bageplade, som er belagt med bagepapir.

Stil bagepladen oven på en anden bageplade, så kagerne ikke bliver brændte i bunden. Bag kransekagen i midten af den forvarmet ovn, de skal bages i 10 min.

Når kransekagen er bagt trækkes bagepapiret med kransekagekonfekten over på en bagerist, lad kagerne køle af i ca. 5 min inden kagerne flyttes over på bageristen og køles helt af

 

Sprøjteglasur

Kom æggehvide og flormelis og rør det til en sprøjteglasur. Det skal røres længe i ca. 5-10 min ved lav hastighed på en røremaskine.

Kom glasuren i en sprøjtepose med en glat tyl, der ikke må være for stor, min er ca. 1½ mm i diameter i spidsen.

Sprøjt glasuren på i bløde buer. Lad glasuren størkne.

Kransekagen kan holde i 4-5 dage efter de er bagt. Opbevar dem i en bøtte eller kagedåse. De kan også fryses ned, og kan så laves op til 6 måneder før de skal bruges.

 

Kransekage ubagt. Her hjemme syntes vi at kransekage høre sig til nytårsaften, om det så er som kransekage stykker, kransekagetårn eller som kransekagekonfekt det betyder ikke så meget, det skal bare være der. Jeg har en gang tænkt at det behøvet jeg ikke lave, for det var kun os voksne der syntes det skulle være der. Men så kom min søn som på det tidspunkt var ca. 10 år og sagde det skulle der da være. Der fandt jeg ud af at han nød det lige så meget, som os andre. Man kan vælge at dyppe hver kransekagestykke i chokolade, hvis man har lyst til det. Denne opskrift kan også bruges til, at lave til en kransekagetårn, hvis man har lyst til det.
Kransekage bagt. Her hjemme syntes vi at kransekage høre sig til nytårsaften, om det så er som kransekage stykker, kransekagetårn eller som kransekagekonfekt det betyder ikke så meget, det skal bare være der. Jeg har en gang tænkt at det behøvet jeg ikke lave, for det var kun os voksne der syntes det skulle være der. Men så kom min søn som på det tidspunkt var ca. 10 år og sagde det skulle der da være. Der fandt jeg ud af at han nød det lige så meget, som os andre. Man kan vælge at dyppe hver kransekagestykke i chokolade, hvis man har lyst til det. Denne opskrift kan også bruges til, at lave til en kransekagetårn, hvis man har lyst til det.

Link til mere kransekage

Kransekagekonfekt

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->