pandekager. Min søn på 16 år kom på et tidspunkt hjem fra efterskole, og fortalte det var en dårlig bageside jeg havde, for der var ikke nogen opskrift på pandekager, og det havde han haft brug for på skolen. Han sagde det heldigvis med et smil på læben. Så måtte jeg jo få lagt en opskrift, på helt normale pandekager på bloggen. Så E. disse pandekager er til dig, jeg håber du vil få lavet dem rigtig mange gange. Når det gælder pandekager, så er det jo vigtigt at huske på, at International pandekagedag altid falder på den første tirsdag efter fastelavn. Det er jo en meget vigtig dag, vi får altid pandekager den dag 

Pandekager

Min søn på 16 år kom på et tidspunkt hjem fra efterskole, og fortalte det var en dårlig bageside jeg havde, for der var ikke nogen opskrift på pandekager, og det havde han haft brug for på skolen. Han sagde det heldigvis med et smil på læben. Så måtte jeg jo få lagt en opskrift, på helt normale pandekager på bloggen. Så E. disse pandekager er til dig, jeg håber du vil få lavet dem rigtig mange gange.

Når det gælder pandekager, så er det jo vigtigt at huske på, at International pandekagedag altid falder på den første tirsdag efter fastelavn. Det er jo en meget vigtig dag, vi får altid pandekager den dag J

Ingredienser:

 

40 g. Smør

4 stk. Æg

275 g. Mel

2 spsk. Sukker

1½ tsk. Vaniljesukker

5 dl. Mælk

Evt. smør til stegning

Fremgangsmåde:

16 stk. på en diameter 20 cm

 

Smelt smørret på den pande du vil bruge til at stege pandekagerne på.

Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen til det er ensartet.

Tilsæt melet og rør det sammen, så alt melet er blandet sammen med æggemassen.

Hæld det smeltet smør i dejen og pisk det ind i dejen.

Til sidst tilsættes mælken over et par gange, pisk det til en ensartet dej, der må skal ikke være klumper i dejen. Dejen skal være tyk som fløde.

Varm panden op til lidt over middel varme, fordel en skefuld dej og vip panden rundt så dejen fordeler sig over hele panden. Jeg bruger en sovseske til at hælde dejen på panden, men man kan også hælde direkte fra skålen.

Lad pandekagen stege til den er lysebrun på den første side, og vend den så og steg den færdig og lysebrun på side nr. 2 også.

Læg pandekagen på en tallerken/fad og gentag med resten af dejen, der skal evt. en lille klat smør på panden, mellem hver gang der kommer nyt dej på, så pandekagen ikke brænder fast.

Nyd pandekagerne når de er lune, men de er også gode når de er kolde.

Vi spiser dem med sukker, marmelade, Nutella eller is til, men man bestemmer jo selv hvad men syntes er lækkert til.

 

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »