Parmesan/timian knækbrød som er lækkert til madpakker, eftermiddags snack eller til et oste/pølse bord. De er på meget kort tid blevet et temmelig stort hit, her hjemme hos os. De bliver brugt i madpakker, og spist som en hurtig eftermiddags snack, når vi kommer hjem fra skole og arbejde. Fordi der er parmesan og timian i, så behøver man ikke putte pålæg på. Men de smager nu også virkelig lækkert, med smør og ost. Håber i bliver lige så glade for dem, som vi er her hjemme.

Parmesan/timian knækbrød

Parmesan/timian knækbrød er lækre til madpakker, eftermiddags snack eller til et oste/pølse bord. De er på meget kort tid blevet et temmelig stort hit herhjemme hos os. De bliver brugt i madpakker, og spist som en hurtig eftermiddags snack, når vi kommer hjem fra skole og arbejde. Fordi der er parmesan og timian i, så behøver man ikke putte pålæg på. Men de smager nu også virkelig lækkert, med smør og ost. Håber i bliver lige så glade for dem, som vi er her hjemme.

Ingredienser:

 

100 g Rugmel

250 g. Hvedemel

2 tsk. Groft salt

1 tsk. Bagepulver

50 g. Parmesanost

2 tsk. Timian

1 dl. Oliven olie

2½ dl. Koldt vand

Fremgangsmåde:

Giver 2 bageplader

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Riv parmesanosten fint.

Rugmel, hvedemel, groft salt, bagepulver, timian og den fint revet parmesanost blandes sammen i en skål, med en grydeske.

Tilsæt oliven olie og vand til de tørre ingredienser, og rør det godt sammen.

Del dejen i 2-3 lige store stykker, og rul hver dej klump dej, ud mellem 2 stykker bagepapir. Det skal være ca. 2 mm. Tykt, og passe til en bageplade.

Når hver klump dej er rullet ud, skæres der ridser i dejen med en skarp kniv. Skær knækbrødet i den størrelse, som du ønsker.

Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn. Bag knækbrødet i 15-20 min. De skal være lysebrune, når de er færdige.

Når parmesan/timian knækbrødet er bagt skal det køle af på en bagerist. Når de er helt kølet af, kan de knækkes der, hvor du har skåret ridser, inden de blev bagt.

Opbevar parmesan/timian knækbrødene i en kagedåse eller en plastbøtte med låg.

6 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->