Quinoa småkager – Glutenfri

Disse quinoa småkager, har en let nøde smag fra quinoaen og af karamel fra sukkeret. De er dejlige nemme, og tager ikke særlig langtid at lave.

De kan spises alene, men er også rigtig gode, som noget sprødt til is.

Da der ikke er gluten i quinoa, så er de også glutenfri.

Ingredienser:

 

75 g. Smør

75 g. Sukker

50 g. Brunfarin

175 g. Quinoa

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Vaniljesukker

1 knivspids Salt

1 Æg

Fremgangsmåde:

 

25 stk.

 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.

Bland sukker, brunfarin, quinoa, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Når det er blandet godt sammen, tilsættes det smeltet smør, og bland det sammen.

Tilsæt så ægget og bland det godt sammen.

Fordel dejen med 2 teskeer på bageplader med bagepapir. Småkagerne skal ikke ligge for tæt, da de flyder meget ud. Jeg kan have mellem 4 og 5 quinoa småkager på mine plader, uden de flyder sammen.

Bag småkagerne midt i ovnen i 6-7 min. til de er gyldne. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Lad quinoa småkagerne køle af 1 min. på bagepladen, inden bagepapiret trækkes hen på en bagerist. Lad småkagerne køle helt af på bagepapiret.

Brug en paletkniv til forsigtigt, at få quinoa småkagerne af bagepapiret. Når småkagerne er helt kolde, kan de opbevares i en kagedåse.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->