Disse rughapser er smager bare super lækkert, og så mætter de også. Det er en god snack til madpakkerne, ture eller når den lille sult melder sig om eftermiddagen. Jeg bager dem og kommer dem i fryseren, så er det nemt lige at tage en op til madpakken.

Rughapser med hasselnødder og chokolade

Koldhævet

Disse rughapser er smager bare super lækkert, og så mætter de også. Det er en god snack til madpakkerne, ture eller når den lille sult melder sig om eftermiddagen. Jeg bager dem og kommer dem i fryseren, så er det nemt lige at tage en op til madpakken.

Ingredienser:

 

1 øl, 33 cl. pilsner, lite øl kan også bruges.

1 dl. Koldt vand

½ pakke gær

2 spsk. Lys sirup

1 stk. Groft salt

200 g. Rugmel

100 g. Hvedemel

60 g. Havregryn

60 g. Solsikkekerner

50 g. Græskarkerner

50 g. grofthakket hasselnødder

100 g. grofthakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

18 stk.

 

Hak hasselnødder og mørk chokolade groft. Bland øl, vand, sirup og gær i en skål. Rugmel, hvedemel og salt tilsættes væsken, og rør det sammen, Tilsæt alle de andre ingredienser og rør det sammen til en ensartet masse. Dæk skålen til med et låg eller film. Stil den til hævning ved stuetemperatur i 3 timer eller i køleskabet til næste dag.

Næste dag fordeles dejen i en smurt muffens form, eller fordeles med 2 skeer på en bageplade med bagepapir. Bag rughapserne ved varmluft i en 180 grader forvarmet ovn, i 25-30 min. Når de er bagt tages de ud af formen og lad dem køle af inden de nydes.

De kan fryses ned, og tages op når de skal bruges.