studenterbrød på fad. Studenterbrød er en rigtig god både at bruge kagerester, så det bliver til en ny lækker kage. Hvis man ikke har nogle kagerester, så kan man bage en chokoladekage og bruge den i stedet for kagerester.

Studenterbrød

Studenterbrød er en rigtig god måde at bruge kagerester, så det bliver til en ny lækker kage. Hvis man ikke har nogle kagerester, så kan man bage en chokoladekage og bruge den i stedet for kagerester.

Ingredienser:

 

Mørdejsbund

225 g. Mel

75 g. Flormelis

125 g. Smør, koldt

1 stk. Æg

3-4 spsk. Hindbærsyltetøj til at smøre på bunden når bunden er bagt og kold.

 

Trøffelmasse

1000 g Kagerester. Eller bage en chokoladekage

50 g. Kakaopulver

5 spsk. Hindbærsyltetøj

3 tsk. Rom aroma

 

Glasur

300 g. Flormelis

3 spsk. Koldt vand

Krymmel til pynt

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Mørdejsbund

Bland mel, flormelis og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.

Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.

Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time, gerne natten over. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.

Tænd ovnen på 190 grader.

Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord, til 4-5 mm tykkelse og har størrelsen ca. 22×34 cm. Sørg for hele tiden at flytte rundt på dejen, så den ikke sætter sig fast på bordet, eller kagerullen.

Læg dejen over på en bageplade med bagepapir på, og bag bunden i 20 min til den er gylden.

Tag den bagte bund ud af ovnen og lad den køle helt af.

 

Trøffelmasse

Rør kageresterne til krummer, det skal ligne brødkrummer.

Bland hindbærmarmelade, kakao og rom ekstrakt i kagekrummerne. Rør det sammen til trøffelmassen samler sig, og bliver ensartet.

Rul trøffelmassen ud til en firkant på størrelsen ca. 22×34 cm. den skal passe til mørdejsbunden.

Kom hindbærsyltetøj på den kolde mørdejsbund, og fordel det så hele bunden er dækket.

Kom den udrullet trøffelmasse op læg den på mørdejsbunden.

 

Glasur

Bland flormelis og vand sammen til en ensartet tyk glasur.

Fordel glasuren ovenpå trøffelmassen, mens glasuren stadig er våd drysses der krymmel på.

Lad glasuren størkne inden kagen skæres ud til de ønsket størrelser studenterbrød.

Opbevar studenterbrødene i køleskabet.

studenterbrød. Studenterbrød er en rigtig god både at bruge kagerester, så det bliver til en ny lækker kage. Hvis man ikke har nogle kagerester, så kan man bage en chokoladekage og bruge den i stedet for kagerester.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->