Træstammer

Her hjemme gemmer jeg kagerester i fryseren, for vi skal jo undgå madspild 🙂  Det er så dejligt med kage rester, tænk at rester kan blive til, lækker træstammer eller romkugler. Selv om at det bliver lavet af rester, så smager det som en helt ny kage. Hvis man gerne vil lave træstammer eller romkugler, men ikke har nogle rester, så kan man købe, et par skære kager nede i supermarkedet.

Ingredienser:

Trøffelmasse

600 g. Forskellige kagerester, gerne noget chokoladekage

3 spsk. Hindbærmarmelade

3 spsk. Kakao

1½ tsk. Rom aroma

100 g. Marcipan groft revet

 

Overtræks marcipan

200 g. Marcipan

200 g. Flormelis

60 g. Glukosesirup

 

Pynt

100 g. Chokolade, til at dyppe enderne i

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Trøffelmasse

Rør kageresterne til krummer, det skal ligne brødkrummer.

Bland hindbærmarmelade, kakao, rom ekstrakt og den revet marcipan i kagekrummerne. Rør det sammen til trøffelmassen samler sig, og bliver ensartet.

Tril trøffelmassen til 5 pølser, på ca. 2½ cm i diameter, og ca. 25 cm lange.

Læg træstammerne i køleskabet i 30 min, så de bliver mere faste.

 

Overtræks marcipan

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen.

Pak det ind i film, og læg det i køleskabet i 30 min. Så er det nemmere at rulle ud, og arbejde med.

Rul marcipanen tyndt ud, og rul det om træstammerne.

Skær hver træstamme ud i 4 stykker.

Smelt chokoladen over vandbad, og dyp træstammernes ender i chokolade.

Lad chokolade størkne i køleskabet.

Opbevar træstammerne i en kagedåse i køleskabet.

 

Info

Trøffelmassen kan også bruges til romkugler.

Eller du kan bruge denne opskrift på romkugler:  Romkugler

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->