vandbakkelse med Ruby ganache. Disse vandbakkelser med craquelin fyldt med Ruby ganache og hindbærskum smager bare super lækkert. Den lette vandbakkelse med sprød top, fyldt med den søde Ruby ganache, og syrlige hindbærskum, det fungere bare super godt sammen. De passer rigtig godt som dessert, og kan fyldes lige inden de skal spises, da det hele kan laves i forvejen, men de passet også godt som eftermiddags kage. Jeg har lavet dem som fastelavnsboller og 1 var ikke nok sagde familien, så var det heldigt jeg havde lavet rigeligt.

Vandbakkelser med craquelin fyldt med Ruby ganache og hindbærskum

Disse vandbakkelser med craquelin fyldt med Ruby ganache og hindbærskum smager bare super lækkert. Den lette vandbakkelse med sprød top, fyldt med den søde Ruby ganache, og syrlige hindbærskum, det fungere bare super godt sammen.

De passer rigtig godt som dessert, og kan fyldes lige inden de skal spises, da det hele kan laves i forvejen, men de passet også godt som eftermiddags kage. Jeg har lavet dem som fastelavnsboller og 1 var ikke nok sagde familien, så var det heldigt jeg havde lavet rigeligt.

Ingredienser:

 

Vandbakkelser

2 ½ dl. Vand

125 g. Smør

1 tsk. Sukker

125 g. Mel

4 stk. Æg

 

Cookie

40 g. Smør

50 g. Sukker

50 g. Mel

Rød pastafarve

 

Ruby ganache

2 dl. Piskefløde

100 g. Ruby chokolade

 

Hindbærskum

200 g. Hindbær

2 spsk. Sukker

½ spsk. Vand

1½ tsk. Vaniljesukker

4 dl. Piskefløde

 

Fremgangsmåde:

18 stk.

 

Vandbakkelser

Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.

Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 15 min og køle af.

(Lav evt. cookiedejen mens dejen køler af)

Når det er kølet af piskes et æg af gangen i med et piskeris. Der skal piskes godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i.

Fordel dejen i en sprøjtepose med en stor glat tyl. Sprøjt 18 vandbakkelser ud på bageplader til en diameter på 5 cm, og 2 cm høje. Der skal være god mellemrum mellem hver vandbakkelse, da de hæver meget under bagning.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

 

Cookiedej

Bland sukker, smør og mel i en skål. Det hele samles til en ensartet dej, det er nemmest at gøre det med hænderne.

Når det er blandet sammen tilsættes lidt rød pastafarve, og det blandes sammen så det bliver ens rød i hele dejen.

Drys bordet med lidt mel, og drys lidt mel på toppen af dejen, rul den ud til ca. 2 mm.

Stik dejen ud til 18 stk runde cirkler på en diameter på 4½ cm.

Fordel cookies på toppen af vandbakkelserne.

Bag vandbakkelserne i 35 min. Du må ikke åbne ovnen de første 20-25 min. da de så vil flade sammen.

Køl kagerne af på en bagerist. De skal være helt kolde inden de fyldes.

 

Ruby ganache

Kom Ruby chokoladen i en skål.

Kog piskefløden op til kogepunktet, og hæld det over Ruby chokoladen, og lad den stå i 5 min.

Efter de 5 min røres der rundt i fløden med en dejskraber, så Ruby chokoladen smelter.

Dæk Ruby fløden til med film, som lægges helt ned på fløden så den ikke danner hinde. Stil den i køleskabet i 8 timer eller natten over.

Når det er helt koldt piskes det forsigtig op til en let ganache, jeg syntes ikke den skal være for fast, men dejlig blød. Pas på ikke at piske den for meget, så bliver den grynet.

Kom den i en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Hindbærskum

Hindbær, sukker, vand og vaniljesukker kommes i en gryde, hvor de koges møre. Når de er kogt blendes de med en stavblender.

Hæld evt. hindbær puréen gennem en sigte, så kernerne blive siet fra. Det er ikke nødvendigt. Men hvis man ikke er så glad for kernerne, så er det en god løsning.

Stil de hindbær puréen i køleskabet til de er helt kølet af. Det kan godt stå til næste dag.

Pisk fløden til flødeskum og vend hindbær puréen i, så det bliver til en lækker hindbærskum. Fordel hindbærskummen i en sprøjtepose med en rund tyl.

 

Skær et lille hul i bunden på de afkølet vandbakkelser, og fyld halvt op med Ruby ganachen og hindbærskummen. De skal nydes sammen dag som de bliver bagt.

Men Ruby ganachen og hindbær puréen kan laves dagen i forvejen.

vandbakkelse med Ruby ganache og hindbærskum. Disse vandbakkelser med craquelin fyldt med Ruby ganache og hindbærskum smager bare super lækkert. Den lette vandbakkelse med sprød top, fyldt med den søde Ruby ganache, og syrlige hindbærskum, det fungere bare super godt sammen. De passer rigtig godt som dessert, og kan fyldes lige inden de skal spises, da det hele kan laves i forvejen, men de passet også godt som eftermiddags kage. Jeg har lavet dem som fastelavnsboller og 1 var ikke nok sagde familien, så var det heldigt jeg havde lavet rigeligt.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->