Koldhævet Ingredienser: 6 dl. Koldt vand ¼ Pakke gær 450 g. Ølandshvedemel 300 g. Hvedemel 2 tsk. Salt Ca. 1 spsk. Olie til at smøre skålen med. Fremgangsmåde: Dag 1 Bland ølandshvedemel, hvedemel og salt i en skål. Opløs gær i det kolde vand. Når gæret er opløst, blandes melblandingen i. Lad dejen ælte på en køkken maskine i ca. 15 min. Eller brug en håndmixer med dejkroge. Dejen skal være fugtig. Smør en stor ren skål med olie, så hele skålen er smurt ind. Hæld dejen over i skålen, og dæk den til med et låg eller film. Stil dejen i køleskabet i min. 8 timer eller natten over. Dag 2 Stil en gryden med låg ind i ovnen, og ovnen tændes på 250 grader. Når gryden er blevet godt varm, det tager ca. ½ time, tages den ud af ovnen, og dejen hældes forsigtig ned i den varme gryde. Læg låg på og stil den tilbage i ovnen. Brødet skal bage i 30 min. Efter 30 min tages låget af, og ovnvarmen skrues ned til 210 grader, brødet bages færdig uden låg i 20 min. Vend ølandshvedebrødet ud af gryden, og lad det køle af på en rist i 15-20 min, inden der skæres skiver af det. Nu er det lækker grydebrød med ølandshvedebrød færdig. Velbekomme.
Kopier og indsæt denne URL på dit websted for at indlejre
Kopier og indsæt denne kode på dit websted for at indlejre