Fremgangsmåde:
Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen til det er blødt.
Tilsæt ægget og rør det til det er ensartet.
Bland mel, kanel, stødt ingefær, salt og birkes sammen. Tilsæt det til smørblandingen, og rør det til det er ensartet.
Tilsæt de groft hakket hasselnødder til dejen, og bland det sammen. Hvis det ikke samler sig, så brug fingrene til det.
Del dejen i 3 ca. lige store stykker, rul dem til ruller med en diameter på ca. 4 cm. Pak dem ind i bagepapir, læg dem i køleskabet i 2 timer, eller op til 3 dage.
Tænd oven på 170 grader varmluft.
Skær birkes småkagerne med en skarp kniv, i skiver på ca. 3mm tykkelse. Fordel dem på bageplader med lidt mellemrum.
Jeg bager 2 plader af gangen, de skal bages i 12-15 min til de er gyldne. Lad de baget birkes småkager køle af på en bagerist til de er kolde. Opbevares i en kagedåse.