Fremgangsmåde:
40 stk.
Start med at gøre en form på 12×15 cm klar. Den skal fores med bagepapir, som smøres med lidt smags neutral olie.
Piskefløde, sukker og glukosesirup kommens i en tykbundet gryde, og koges i gennem ved middel varme. Der skal røres i det ofte, og hele tiden i det til slut, så det ikke brander på, eller koger over. Det tager 20-30 min for det at koge ind til karamel, husk hele tiden at holde øje med det.
Kog karamelmassen til den når en temperatur på 119 grader. Når temperaturen er nået blandes de salte peanuts i, og karamellen hældes over i formen.
Lad karamellen stå ved stuetemperatur og køle af. Det tager et par timer.
Tag karamellen ud af formen og skær den i de ønsket størrelser. Jeg får 40 karameller ud af denne opskrift, men man kan også skære dem til stave, hvis man har lyst.
Karamellerne opbevares i en kagedåse eller bøtte. Det er vigtig at karamellerne ikke rør hinanden, da de vil klister sammen.
Hvis man ikke er til peanuts, så kan man godt undlade dem, så får man bare en rigtig dejlig flødekaramel.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: