Flødekarameller med peanuts.

Flødekarameller med peanuts

Flødekarameller med peanuts som der dejlig bløde, lyder det ikke bare lækkert?

De er hurtig blevet et stort hit her hjemme. Det er ret hyggeligt selv at lave karameller, men det tager lidt tid, men det er helt sikkert tiden hver.

Jeg har min datter med til at lave dem, men man skal passe på, da den varm karamel ikke er noget man skal røre ved, men med en voksen ved siden, så går det rigtig fint.

Ingredienser:

 

2½ dl. Piskefløde

120 g. Sukker

65 g. Glukosesirup

50 g. Peanuts saltet

Fremgangsmåde:

40 stk.

 

Start med at gøre en form på 12×15 cm klar. Den skal fores med bagepapir, som smøres med lidt smags neutral olie.

Piskefløde, sukker og glukosesirup kommens i en tykbundet gryde, og koges i gennem ved middel varme. Der skal røres i det ofte, og hele tiden i det til slut, så det ikke brander på, eller koger over. Det tager 20-30 min for det at koge ind til karamel, husk hele tiden at holde øje med det.

Kog karamelmassen til den når en temperatur på 119 grader. Når temperaturen er nået blandes de salte peanuts i, og karamellen hældes over i formen.

Lad karamellen stå ved stuetemperatur og køle af. Det tager et par timer.

Tag karamellen ud af formen og skær den i de ønsket størrelser. Jeg får 40 karameller ud af denne opskrift, men man kan også skære dem til stave, hvis man har lyst.

Karamellerne opbevares i en kagedåse eller bøtte. Det er vigtig at karamellerne ikke rør hinanden, da de vil klister sammen.

Hvis man ikke er til peanuts, så kan man godt undlade dem, så får man bare en rigtig dejlig flødekaramel.

Her er link til andre karameller:

Chokolade karameller

Hjemmelavet Daim

Flødekarameller med peanuts. Flødekarameller med peanuts som der dejlig bløde, lyder det ikke bare lækkert? De er hurtig blevet et stort hit her hjemme. Det er ret hyggeligt selv at lave karameller, men det tager lidt tid, men det er helt sikkert tiden hver. Jeg har min datter med til at lave dem, men man skal passe på, da den varm karamel ikke er noget man skal røre ved, men med en voksen ved siden, så går det rigtig fint.

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »