Hjemmelavet Daim. Jeg elsker elsker elsker Daim. Er det en chokoladebar, karamelbar eller begge dele? Pyt med hvad det er, det smager bare lækkert. Jeg har så fundet ud af, at det ikke er særlig svært at lave selv. Men blive forfalden til dem, så pas på 

Hjemmelavet Daim

Jeg elsker elsker elsker Daim. Er det en chokoladebar, karamelbar eller begge dele? Pyt med hvad det er, det smager bare lækkert. Jeg har så fundet ud af, at det ikke er særlig svært at lave selv. Men blive forfalden til dem, så pas på.

Ingredienser:

 

250 g. Sukker

100 g. Smør

50 g. Lys sirup

75 g. Mandler med skal

300 g. Mælkechokolade

Fremgangsmåde:

Ca. 35 stk.

 

Hak mandlerne i en minihakker.

Smør et stykke bagepapir med lidt smags neutral olie.

Kom sukker, smør og sirup i en tykbundet gryde. Kog det til det når 150 grader, det tager ca. 10 min. Husk at rør i det, så det ikke brænder på.

Når Daim karamellen når de 150 grader blandes de hakket mandler i. Hæld Daim karamellen ud på det smurte bagepapir, glat det ud med en dejskraber, så det bliver lige tykt over det hele. Pas på ikke at røre ved Daim karamellen, da det er meget varmt.

Når Daim karamellen har sat sig lidt, og inden det bliver helt koldt, ridses der firkanter med en kniv Daim karamellen.

Når Daimen er helt kold knækkes den i de ridser der er lavet tidligere.

Hak mælke chokoladen, og smelt det over vandbad, eller i mikroovnen.

Dyp eller smør alle Daim stykkerne med chokolade. Stil dem i køleskabet, til chokoladen er helt størknet.

Hvis de ikke bliver spist med det samme, så opbevar dem i en bøtte i køleskabet, læg et stykke mellemlags papir mellem hver lag.

Her er link til andre karameller:

Chokolade karameller 

Flødekarameller med peanuts 

 

 

Daim på bagepapir. Jeg elsker elsker elsker Daim. Er det en chokoladebar, karamelbar eller begge dele? Pyt med hvad det er, det smager bare lækkert. Jeg har så fundet ud af, at det ikke er særlig svært at lave selv. Men blive forfalden til dem, så pas på 
Jeg elsker elsker elsker Daim. Er det en chokoladebar, karamelbar eller begge dele? Pyt med hvad det er, det smager bare lækkert. Jeg har så fundet ud af, at det ikke er særlig svært at lave selv. Men blive forfalden til dem, så pas på 
Daim uden chokolade. Jeg elsker elsker elsker Daim. Er det en chokoladebar, karamelbar eller begge dele? Pyt med hvad det er, det smager bare lækkert. Jeg har så fundet ud af, at det ikke er særlig svært at lave selv. Men blive forfalden til dem, så pas på 

 

Link til andre opskrifter med Karamel.

Flødekarameller med peanuts

8 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »