chokolade karameller. Jeg har lavet disse lækker chokolade karameller, som får et drys groft salt når den er færdig kogt. De forsvinder ret hurtig her hjemme, hvis jeg ikke gemmer dem. Min søn siger at de til at starte med smager af kage, og det vil jeg nok give ham ret i. Jeg tror at det han mener med at de smager af kage, er at de har den gode smag af mørk chokolade, som brownie også har, og han elsker brownie. Så hvis man er til karamel og brownie, så vil disse chokolade karameller helt sikkert være et hit.

Chokolade karameller

Jeg har lavet disse lækker chokolade karameller, som får et drys groft salt når den er færdig kogt. De forsvinder ret hurtig her hjemme, hvis jeg ikke gemmer dem. Min søn siger at de til at starte med smager af kage, og det vil jeg nok give ham ret i. Jeg tror at det han mener med at de smager af kage, er at de har den gode smag af mørk chokolade, som brownie også har, og han elsker brownie. Så hvis man er til karamel og brownie, så vil disse chokolade karameller helt sikkert være et hit.

Ingredienser:

 

2½ dl. Piskefløde

120 g. Sukker

65 g. glukosesirup

100 g. Mørk chokolade

½ tsk. Groft salt (gerne flagesalt)

Fremgangsmåde:

40 stk.

 

Start med at gøre en form på 12×15 cm klar. Den skal fores med bagepapir, som smøres med lidt smags neutral olie. Jeg har en bage spray som jeg bruger.

Hak den mørke chokolade groft.

Piskefløde, sukker og glukosesirup kommes i en gryde, og koges op, når det koger kommes den mørke chokolade i, og det røres ud i det.

Kog nu chokolade karamel massen ved middel varme, Der skal røres i det ofte, og hele tiden i det til slut, så det ikke brander på, eller koger over. Det tager 20-30 min for det at koge ind til karamel, husk hele tiden at holde øje med det. Jeg syntes det er bedst at bruge et piskeris til at røre det sammen med.

Chokolade karamel skal koges til det når en temperatur på 123 grader.

Når chokolade karamellen når de 123 grader, hældes den varme karamel over i formen. Lad karamellen stå i 5-10 min og drys så med groft salt.

Lad karamellen stå ved stuetemperatur og køle af. Det tager et par timer.

Tag karamellen ud af formen og skær den i de ønsket størrelser. Jeg får 40 karameller ud af denne opskrift, men man kan også skære dem til stave, hvis man har lyst.

Karamellerne opbevares i en kagedåse eller bøtte. Det er vigtig at karamellerne ikke rør hinanden, da de vil klister sammen.

Disse chokolade karameller smager også rigtig dejlig uden groft salt, hvis man ikke lige har lyst til den salte smag.

 

 

Her er link til andre karameller:

Flødekarameller med peanuts

Hjemmelavet Daim

chokolade karameller i skål. Jeg har lavet disse lækker chokolade karameller, som får et drys groft salt når den er færdig kogt. De forsvinder ret hurtig her hjemme, hvis jeg ikke gemmer dem. Min søn siger at de til at starte med smager af kage, og det vil jeg nok give ham ret i. Jeg tror at det han mener med at de smager af kage, er at de har den gode smag af mørk chokolade, som brownie også har, og han elsker brownie. Så hvis man er til karamel og brownie, så vil disse chokolade karameller helt sikkert være et hit.

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »