
Appelsincupcakes med mælkechokoladefrosting
Appelsincupcakes med mælkechokoladefrosting, en lille lækker fristende kage.
Der er noget hyggeligt ved, at lave cupcakes, og få en cupcakes. Tænk at man får en hel kage bare til sig selv.
Cupcakes kan pyntes forskelligt fra gang til gang, alt efter hvad man har hjemme, og efter årstid. Så når du skal pynte dine appelsincupcakes med mælkechokoladefrosting, så se efter hvad du har hjemme, eller hvad der passer til anledningen.
Rigtig god fornøjelse med at bage dem.
Ingredienser:
Appelsincupcakes
80 g. Smør
220 g. Sukker
2 stk. Æg
1 dl. Friskpresset appelsinsaft
2 stk. Appelsiner, fintrevet skal
1 dl. Mælk
180 g. Hvede mel
3 tsk. Bagepulver
Mælkechokoladefrosting
100 g. Smør
200 g. Flormelis
1 spsk. Mælk
150 g. Mælkechokolade
Pynt
Krymmel
En frisk appelsinskive
Eller andet
Fremgangsmåde:
12 stk
Appelsincupcakes
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker sammen til det er blevet blødt.
Rør derefter et æg i af gangen, og rør det godt mellem hver æg.
Kom den fint revet appelsinskræl, appelsinsaft og mælk i dejen, og rør det godt sammen.
Bland mel og bagepulver sammen, og kom det i dejen, rør dejen til den er ensartet.
Kom papirs cupcakes forme i en fast muffens form, så holder kagerne formen når de bliver bagt.
Fordel dejen i de 12 cupcakes forme, de skal ca. fyldes 2/3 dele op.
Bag cupcakes i midten af ovnen i 20 min.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Kagerne skal være helt afkølet inden de pyntes med mælkechokoladeganache.
Mælkechokoladefrosting
Pisk smør og flormelis sammen i ca. et minut.
Kom mælken i smørblandingen og pisk det i ca. 10 min.
Hak mælkechokoladen og smelt den over vandbad, eller i mikroovnen.
Når Smør frostingen har pisket i de 10 min, så tilsættes den smeltet chokolade. Pisk det i kort tid, ca. 1 min. til massen er ensartet.
Kom mælkechokoladefrostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Fordel frostingen på appelsincupcakesne.
Pynt
Kom pynt på dine appelsincupcakes med mælkechokoladefrosting.
Jeg har pyntes med lidt gule sukkerkugler, og en lille marcipanblomst jeg havde i overskud, fra en tidligere kage.
Opbevar dine appelsincupcakes med mælkechokoladefrosting på køl til de skal bruges. Jeg tager dem ud ca. 30 min før de skal spises.
Jeg har haft dem i køleskabet i 4 dage, hvor de sidste blev spist, og de var stadig lækre.


Opskrifter på andre cupcakes.
Du vil måske også synes om:
