Nemme langtidshævet boller. Jeg elsker nybagte boller om morgen i weekenden. Men jeg gider ikke stå op, og skal til, at røre en dej sammen om morgen og vente på de hæver. Men med denne opskrift, er de hurtigt rørt sammen om aften, så dejen er klar næste morgen. Mens ovnen varmer op, kommes dejen på bagepladerne, og så er de klar til at blive bagt. Nemmer kan det næsten ikke være.

Nemme langtidshævet boller.

Nemme langtidshævet boller. Jeg elsker nybagte boller om morgen i weekenden. Men jeg gider ikke stå op, og skal til, at røre en dej sammen om morgen og vente på de hæver. Men med denne opskrift, er de hurtigt rørt sammen om aften, så dejen er klar næste morgen. Mens ovnen varmer op, kommes dejen på bagepladerne, og så er de klar til at blive bagt. Nemmer kan det næsten ikke være.

Ingredienser:

 

Dej

700 g. Koldt vand

5 g. gær

900 g. Hvedemel

20 g. Groft salt

Fremgangsmåde:

14 stk.

 

Kom koldt vand i en stor skål, og smuler gæren ud i, rør til gæren er opløst.

Kom mel og salt i vandet, rør det sammen med en grydeske til det er ensartet. Jeg rør ca. i 2-3 min.

Dæk skålen til med noget husholdningsfilm.

Stil skålen på køkkenbordet i 10 12 timer.

 

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Med en spiseske tages dejen op af skålen, og fordeles som boller på 2 bageplader, der er beklædt med bagepapir.

Når ovnen er varm, kommes pladerne i ovnen.

Bag bollerne i 15-18 min min.

Når bollerne er færdig bagt, køles de af på en rist.

Spis dem lune eller kolde. De er også lækre dagen efter.

nemme langtidshævet boller ubagte

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »