kransekagehjerter med nougat.

Kransekagehjerter med nougat

Kransekagehjerter med nougat, disse lavet jeg som gave til min mand, da vi havde kobberbryllup. Jeg ved han elsker kransekage og nougat, så syntes de passet perfekt til ham, og til vores kobberbryllup.

Jeg syntes kranse kage passer, så fint til festlige lejligheder, og det er hyggeligt at forme dem, så de passer der til. Denne gang blev det som hjerter, så de passer til kærlighed og bryllup. Jeg håber i andre får lyst til at lave dem til jeres festligheder.

Ingredienser:

 

Kransekagehjertet

500 g. Marcipan

150 g. sukker

30 g. Æggehvider. Det svare til ca. 1 æg

 

200 g. mørkchokolade

 

200 g. Nougat ved stuetemperatur

 

Pynt

Små chokoladekugler

Rød skovsyre

Eller andet

Fremgangsmåde:

15 stk.

 

Kransekagehjerter

Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet kransekagemasse.

Pak kransekagemassen i film, og læg den køleskabet i min. en time, eller til næste dag.

Tænd ovnen på 220 g. alm. ovn.

Rul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir, eller drys et tyndt lag flormelis ud på bordet, og oven på kransekagemassen. Rul det ud til det ca. er 1½ cm tykt. Udstik med en hjerteudstikker der ca. er 5-6 cm i bredden. De kan selvfølgelig laves mindre.

Læg kransekagehjerterne over på en bageplade med bagepapir. Stil bagepladen oven på en anden bageplade, så kransekagerne ikke bliver brændte i bunden.

Bag kransekagehjerterne i midten af den forvarmet ovn, de skal bages i 10 min. Men hold øje med dem under bagning, da det går hurtigt med at de får for meget, og ovne bager forskelligt.

Når kransekagehjerterne er bagt, trækkes bagepapiret med kransekagehjerterne forsigtigt over på en bagerist, lad kagerne køle af i ca. 5 min inden kagerne flyttes over på bageristen og køles helt af. Kransekage stjerne er meget bløde lige når de er bagt, og vil derfor gå i stykker, hvis du flytter dem med det sammen.

 

Chokolade

Når kransehjerterne er helt afkølet, så hakket chokoladen groft, og smeltes over vandbad, eller i mikroovn.

Dyp bunden af kransekagehjerterne i den smeltet chokolade, og stil dem på et stykke bagepapir. Det chokolade der er i overskud, hældes på et stykke bagepapir, og smøres tynd ud, så kan det bruges igen, næste gang du skal bage.

Lad chokoladen størkne, du kan med fordel stille dem i køleskabet.

 

Nougat

Kom den bløde nougat i en skål, og pisk det blødt og luftig med en håndmixer.

Kom nougatcremen i en sprøjtepose, med en lille stjernetyl, og sprøjt det på kransekagehjerterne.

 

Pynt

Kom pynt på kransekagehjerterne, når nougaten stadig er blød, så sidder det bedst fast.

Jeg har pyntet med små farvet chokoladekugler og rød skovsyre. Men det er jo kun fantasien der sætter grænser for, hvordan man kan pynte dem.

 

kransekagehjerter på fad
kransekagehjerter med chokolade
kransekagehjerter bagt
kransekagehjerter ubagt

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »