Choux au craquelin med jordbærskum og citroncreme. Choux au craquelin med jordbærskum og citroncreme MUMS. Choux au craquelin er en krakeleret vandbakkelse, den har en dejlig sprød og sød overflade, på grund af den småkage der ligges på toppen inden man bager. De kan laves hele året rundt. Jeg bruger ofte denne type vandbakkelser til fastelavnsboller. En ting er at det er nemt, men så elsker vi også bare vandbakkelser her hjemme. Det gode ved disse fastelavnsboller/vandbakkelser er at det næsten kun er fantasien der sætter grænser for hvad man kan fylde i dem.

Choux au craquelin med jordbærskum og citroncreme.

Choux au craquelin med jordbærskum og citroncreme MUMS. Choux au craquelin er en krakeleret vandbakkelse, den har en dejlig sprød og sød overflade, på grund af den småkage der ligges på toppen inden man bager. De kan laves hele året rundt.

Jeg bruger ofte denne type vandbakkelser til fastelavnsboller. En ting er at det er nemt, men så elsker vi også bare vandbakkelser her hjemme. Det gode ved disse fastelavnsboller/vandbakkelser er at det næsten kun er fantasien der sætter grænser for hvad man kan fylde i dem.

Ingredienser:

 

Choux au craquelin/ vandbakkelse

2 ½ dl. Vand

125 g. Smør

1 tsk. Sukker

125 g. Mel

4 stk. Æg

 

Cookie

40 g. Smør

50 g. Sukker

50 g. Mel

Rød pastafarve

 

Jordbærskum

300 g. Jordbær, friske eller fra frost

30 g. Sukker

1 stk. Vaniljestang (kan udskiftes med 2 tsk. Vaniljesukker)

2 spsk. Vand

½ l. Piskefløde

 

Citroncreme

200 g. Mascarpone. Kan skiftes ud med neutral flødeost

50 g. Flormelis

1 tsk. Vaniljesukker

1 stk. Citron, saft og skallen

100 g. Hvid chokolade

 

Pynt

Friksk jordbær

Hvide chokoladespåner

Frysetørret jordbær eller hindbærpulver

Krymmel

Eller hvad du syntes vil være fint

Fremgangsmåde:

18 stk.

 

Choux au craquelin/ vandbakkelse

Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.

Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen. Rær godt rundt så dejen samler sig. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 15 min og køle af.

(Lav evt. cookiedejen mens dejen køler af)

Når dejen er kølet af, røres et æg af gangen i dejen. Der skal røres godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i.

Fordel dejen i en sprøjtepose med en stor glat tyl. Sprøjt 18 vandbakkelser ud på bageplader til en diameter på 5 cm, og 2 cm høje. Der skal være god mellemrum mellem hver vandbakkelse, da de hæver meget under bagning.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

 

Cookiedej

 

Bland sukker, smør og mel i en skål. Det hele samles til en ensartet dej, det er nemmest at gøre det med hænderne.

Når det er blandet sammen tilsættes lidt rød pastafarve, og det blandes sammen så det bliver ens rød i hele dejen.

Drys bordet med lidt mel, og drys lidt mel på toppen af dejen, rul den ud til ca. 2 mm.

Stik dejen ud til 18 stk. runde cirkler på en diameter på 5 cm.

Fordel cookies på toppen af vandbakkelserne.

Bag vandbakkelserne i 30-35 min. Du må ikke åbne ovnen de første 20-25 min. da de så vil flade sammen.

Køl kagerne af på en bagerist. De skal være helt kolde inden de fyldes.

 

Jordbærskum

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud af den med en kniv. Bland det sammen med sukkeret, så vaniljekornene deler sig.

Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, vand og jordbær i en gryde og kog det til jordbærrene er møre.

Tag vaniljestangen op af gryden og blend jordbærrene med en stavblender til det bliver en pure.

Stil jordbærpurren i køleskabet. Jordbærpurren skal være helt kold inden den blandes i flødeskummen.

Pisk piskefløden til en flødeskum.

Gem ca. 40 g. af jordbærpurren til toppen af kagen.

Vend den kolde jordbærpurre i flødeskummen.

Kom jordbærskummen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

 

Citroncremen

Kom Mascarpone, flormelis, vaniljesukker, fint revet citronskal fra 1 citron, og 1 spsk. citronsaft i en skål, det piskes sammen med en håndmixer i ca. 1 minut, til det er ensartet.

Hak den hvide chokolade groft, og smelt det over vandbad eller i en mikroovn.

Hæld den smeltet hvide chokolade ned til mascarponecremen, pisk det sammen til det er en ensartet citroncreme.

Kom citroncremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

 

Samling af Choux au craquelin

Choux au craquelin skæres igennem.

På bunden kommes sprøjt der jordbærskummen og toppen lægges på.

På toppen af alle kagerne sprøjtes der en cirkel af citroncremen.

I midten af hver cirkel, kommes der lidt af den gemte jordbærpurre.

Drys evt. lidt frysetørret jordbær eller hindbærpulver på toppen.

Pynte kagerne med din valgte pynt, og de er nu klar til at blive spist.

Hvis de ikke skal spises lige med det samme, så er det en god ide at opbevare dem i køleskabet.

De er bedst den dag de er bagte, men jeg har prøvet, at have et par stykker tilbage, der blev spist et par dage senere, og der smagte de også skønt.

 

dej og cookie
Vandbakkelse
Vandbakkelse med cookie
Choux au craquelin fyldes

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »