Fremgangsmåde:
30 stk.
Tænd ovnen på 220 grader.
Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Sprøjt 30 stk. kransekagekonfekt ud på en bageplade, som er belagt med bagepapir. Pynt hver kransekagekonfekt med en mandel eller nød. Vil du have nougat på toppen, så skal du lave en fordybning i midten af kransekagekonfekten, med en finger som er fugtet med lidt vand. Nougat skal først på når kagerne er bagt og kolde.
Stil bagepladen oven på en anden bageplade, så kagerne ikke bliver brændte i bunden. Bag kagerne i midten af den forvarmet ovn, de skal bages i 10 min.
Når kagerne er bagt trækkes bagepapiret med kransekagekonfekten over på en bagerist, lad kagerne køle af i ca. 5 min inden kagerne flyttes over på bageristen og køles helt af.
Hvis du er til nougat på dine kransekagekonfekt, så smelt lidt nougat og fordel en lille smugle på hver kransekagekonfekt, som du har lavet en fordybning i.
Kransekagekonfekten kan holde i 4-5 dage efter de er bagt. Opbevar dem i en bøtte eller kagedåse. De kan også fryses ned, og kan så laves op til 6 måneder før de skal bruges.
4 kommentarer
Kristine
Hvordan får du så fast en masse ud igennem en tyl ? Har ødelagt adskillige sprøjteposer i forsøget.
Signe Merkelsen
Hej Kristine.
Jeg bruger enten en kraftig engangs sprøjtepose eller en stof sprøjtepose. Kransekage massen skal være blød, dog ikke for blød da de så vil flyde ud. Jeg trykker midt på sprøjteposen så hele trykket ikke kommer på posen, så er det også vigtigt at bruge en stor tyl. min tyl er 1½ cm i åbningen.
Jeg håber at mit svar kan bruges, ellers må du skrive igen.
Venlig hilsen
Bagehuset-Signe
Pingback:
Pingback: