mazarinkage med jordbærmousse og brændt marengs. Nogen gange så opstår en ny kage ud fra, at jeg har forskellige rester, jeg har gemt fra tidligere kager. Denne mazarinkage med jordbærmousse og brændt marengs, er en af den slags kager. Så selvom den er opstået fra andre kager, så gør det den ikke mindre lækker. For denne kage var et kæmpe hit her hjemme. Det kan jeg nu godt forstå, for mazarinkage og jordbærmousse passer sindssyg godt sammen.

Mazarinkage med jordbærmousse og brændt marengs

Nogen gange så opstår en ny kage ud fra, at jeg har forskellige rester, jeg har gemt fra tidligere kager. Denne mazarinkage med jordbærmousse og brændt marengs, er en af den slags kager.

Så selvom den er opstået fra andre kager, så gør det den ikke mindre lækker. For denne kage var et kæmpe hit her hjemme. Det kan jeg nu godt forstå, for mazarinkage og jordbærmousse passer sindssyg godt sammen.

Ingredienser:

 

Mazarinkage

100 g. Smør ved stue temperatur

100 g. Sukker

100 g. Marcipan

2 stk. Æg

40 g. Mel

½ tsk. Bagepulver

100 g. Chokolade gerne mørk

 

Jordbærmousse

2 stk. Husblas

150 g. Jordbær gerne friske, men frosne kan også bruges

25 g. Sukker

½ stk. Vaniljestang

2 dl. Piskefløde

 

Marengs

1 stk. Æggehvider

50 g. Sukker

 

Pynt

Velvetspray lyserød. Kan undlades

Sukker pynt, friskebær, spiselig blomster, eller hvad man har lyst til.

Fremgangsmåde:

10-12 personer

 

Jordbærmoussen.

Start med at lave din jordbærmousse, da den skal fryses ned, og være helt frossen inden den skal bruges.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Rens jordbær og skær dem i kvarte, kom dem i en gryde.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, bland vaniljekornene med lidt af sukkeret, når det er blandet sammen kommes det i gryde til jordbærrene, sammen med resten af sukkeret.

Kog jordbærrene møre, så sukkeret smelter, og lidt af væden fordamper.

Tag gryden af varmen. Med en stavblænder blændes de møre jordbær, så det bliver til en ensartet purre.

Vrid vandet fra husblassen, og kom den i den varme jordbærpurre, så husblassen smelter. Lad det stå og køle lidt af.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend lidt af flødeskummen i den lune jordbærpurre, bland det sammen med en dejskraber, til det bliver ensartet.

Kom nu jordbærskummen i resten af flødeskummen, og vend det sammen til det er helt blandet sammen.

Hæld jordbærmoussen over i en silikoneform med en diameter på 18 cm.

Sæt silikoneformeformen i fryseren, så den bliver helt frossen. Jeg lader den gerne stå mindst natten over, eller laver den flere dage i forvejen.

 

Mazarinkage

Tænd ovnen på 175 grader.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.

Kom æggene i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.

Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 23 cm i diameter, og smør siderne med lidt smør eller brug en bagespray.

Kom mazarindejen i formen og fordel det jævnt.

Bag mazarinkagen i midten af ovnen i 20-25 min.

Imens mazarinkagen bages hakkes chokoladen fint, så den er klar når kagen kommer ud af ovnen.

Når mazarinkagen er færdig bagt tages den ud af ovnen.

Mens mazarinkagen er varm drysser den fint hakket chokolade på toppen af kagen, lad chokoladen ligge et par minutter.

Efter et par minutter fordeles den nu smeltet chokoladen i et glat lag på toppen.

Når mazarinkagen har kølet lidt af fjernes springformen, lad kagen køle helt af inden jordbærmoussen kommes oven på.

 

Marengs

Pisk æggehviderne stive. 

Sukker hældes i æggehviderne. Pisk nu sukker og æggehvider til bliver stift, sejt og blankt. Det skal piskes i ca. 10 min, alt efter ens maskine.

Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en fladtyl eller en stjernetyl.

 

Samling af kagen

Tag jordbærmoussen ud af fryseren, og tag den forsigtig ud af silikoneformen.

Stil den frosne jordbærmousse oven på en rist eller skål, sprøjt den med den lyserøde velvetspray. Sørg for at have noget under og bag ved kagen, når du sprayer med velvetspray, det kan godt svine lidt.

Hvis du ikke har en velvetspray, så kan det godt undlades, så får moussen et mere glat udsende.

Kom nu den frosne og sprayet jordbærmousse, oven på den helt afkølet mazarinkage. Stil kagen i køleskabet, så moussen køler langsomt op.

Sprøjt nu marengs rundt i kanten af kagen.

Når du er færdig tags en brænder, og brander marengsen af, så den bliver let brændt. Brænd forsigtig din marengs, så du ikke smelter din jordbærmousse.

Stil kagen tilbage i køleskabet til den skal spises.

 

Pynt

Inden kagen skal spises, pyntes den med den valgte pynt.

 

mazarinkage med chokoladeknapper
Mazarinkage med chokolade
mazarinkage med jordbærmousse og brændt marengs 2

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »