kirsebærkage med mazarinbund. Denne kirsebærkage med mazarinbund er for mig en rigtig sommer kage/dessert, for i vores have er vi så heldige at have et stort kirsebærtræ. Alle disse kirsebær skal jo bruges, så ud over at bruge dem til at spise og kirsebærsovsen til jul, så er det jo oplagt at bruge det til kage.

Kirsebærkage med mazarinbund

Denne kirsebærkage med mazarinbund er for mig en rigtig sommerkage / dessert, for i vores have er vi så heldige at have et stort kirsebærtræ. Alle disse kirsebær skal jo bruges, så ud over at bruge dem til at spise og kirsebærsovsen til jul, så er det jo oplagt at bruge det til kage.

Ingredienser:

 

Mazarinbund

100 g. Smør ved stue temperatur

100 g. Sukker

100 g. Marcipan

2 stk. Æg

40 g. Mel

½ tsk. Bagepulver

 

Chokolade ganache

150 g. Mørk chokolade

1 dl. Piskefløde

 

Kirsebær mousse

5 blade husblas

400 g. Kirsebær uden sten

75 g. Sukker

1 tsk. Vaniljesukker

2 spsk. Vand

2 dl. Græsk yoghurt

4 dl. Piskefløde

 

Pynt

Friske kirsebær

Evt. chokolade kugler. Jeg har brugt crispearls fra Callebaut

 

Fremgangsmåde:

12 pers.

 

Mazarinbund

Tænd ovnen på 175 grader.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.

Kom æggene i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.

Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 23 cm i diameter, og smør siderne med lidt smør eller brug en bage spray.

Kom mazarindejen i formen og fordel det jævnt.

Bag mazarinkagen i midten af ovnen i 25 min.

Når mazarinkagen er færdig bagt tages den ud af ovnen.

Når mazarinkagen har kølet lidt af fjernes springformen, og kagen skal køle helt af inden der kommes ganache på.

 

Chokolade ganache

Hak den mørke chokoladen fint og kom det i en skål.

Kog piskefløden op og hæld den over den hakket chokolade, lad det stå i 5 min. Efter de 5 min røres der stille og roligt rundet i skålen med en dejskraber, til det er helt ensartet.

Kom mazarinbunden tilbage i springformen eller en bagering, og kom kage plast inden i formen. Formen skal ligge helt ind til mazarinbunden, for at holde på ganache og mousse.

Hæld chokolade ganachen oven på den afkølet mazarinbund, og stil kagen i køleskabet i 1 times tid, så ganachen sætter sig, og der kan kommes mousse på.

 

Kirsebær mousse

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Udsten kirsebærrene så du får 400 g kirsebærfrugtkød.

Kom kirsebær, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde og kog kirsebærrene møre, det tager ca. 5-7 min under låg ved lav varme.

Blend kirsebærrene med en stavblender, og sigt det gennem en si så det kun er saften der bliver brugt. (Kirsebærkødet der er tilbage kan gemmes og bruges på yoghurt eller brød)

Når det er siet og stadig varmt, vrides vandet af husblassen og smeltes der i.

Kom den græske yoghurt i kirsebærrene og rør det sammen så det er ensartet. Det skulle meget gerne være lillefinger varmt nu.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend lidt af flødeskummen i kirsebær yoghurten, når det er blevet vendt godt sammen, kommes det sidste flødeskum i og det vendes forsigtig sammen.

Fordel kirsebær moussen oven på den kolde chokolade ganache, og stil kagen tilbage i køleskabet til næste dag eller i min. 8 timer.

 

Pynt

Når kirsebærkagen skal serveres, tages den ud af formen, og kage plasten fjernes forsigtig, kør evt. en kniv rundt langs kanten.

Pynt kagen med friske kirsebær, og evt små chokoladekugler.

 

kirsebærkage uden pynt. Denne kirsebærkage med mazarinbund er for mig en rigtig sommer kage/dessert, for i vores have er vi så heldige at have et stort kirsebærtræ. Alle disse kirsebær skal jo bruges, så ud over at bruge dem til at spise og kirsebærsovsen til jul, så er det jo oplagt at bruge det til kage.
Kirsebærkage fra oven af. Denne kirsebærkage med mazarinbund er for mig en rigtig sommer kage/dessert, for i vores have er vi så heldige at have et stort kirsebærtræ. Alle disse kirsebær skal jo bruges, så ud over at bruge dem til at spise og kirsebærsovsen til jul, så er det jo oplagt at bruge det til kage.
kirsebærkage stykke. Denne kirsebærkage med mazarinbund er for mig en rigtig sommer kage/dessert, for i vores have er vi så heldige at have et stort kirsebærtræ. Alle disse kirsebær skal jo bruges, så ud over at bruge dem til at spise og kirsebærsovsen til jul, så er det jo oplagt at bruge det til kage.

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »