Champagnetærte

Ingredienser:

Tærtebund

50 g. mandler

70 g. Flormelis

175 g. Mel

125 g. Blødt smør

1 Æg

1 Knivspids salt

 

Jordbærcurd

1 Lime saft og skræl

3 Æg

250 g. Jordbær friske eller frost (optøet)

70 g. Smør

150 g. Sukker

2 blade husblas

 

Champagnemousse

½ l. Piskefløde

½ dl. Hyldeblomstsaft

2 dl. Champagne eller andet mousserende vin

5 blade husblas

1 stk.  Lime saft og skræl

 

Pynt

Kandiseret limeskiver

Friske jordbær

Fremgangsmåde:

12 pers.

Tærtebund

Blend mandlerne fint til mandelmel.

Bland mel, mandelmel, flormelis, salt og smør sammen, så det bliver kommer til at ligne brødkrummer. Tilsæt ægget, og saml det hurtig, uden at dejen bliver for varm. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader.

Smør en tærteform, og læg bagepapir i bunden. Formen skal være 28 cm. i diameter.

Drys mel ud på bordet, og rul dejen tyndt ud, læg den forsigtig over i formen, så den ikke går i stykker. Når dejen er i formen skæres kanten til. Prik bunden med en gaffel. Læg bagepapir oven på tærtedejen, og fyld bønner eller noget andet oven på.

Bag tærtebunden i den forvarmet ovn i 25 min. Fjern bagepapir og bønner, og bag den ca. 5 min mere, så bunden bliver gylden og sprød. Når bunden er bagt, skal den køles helt af, inden fyldet bliver lavet, og lagt på.

 

Jordbærcurd

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Blend jordbær, så det bliver en ensartet masse uden store klumper.

Riv skrællen på limefrugten, og pres saften.

Bland limesaft, jordbær, sukker og æg i en tykbundet gryde. Varm det op ved middelvarme, under omrøring, det må ikke koge. Når sukkeret er smeltet, tilsættes smør og limeskræl. Forsæt med at røre i det. Smørret skal smelte, og det skal blive lidt tykt, det må stadig ikke koge.

Tag gryden fra varmen. Vrid vandet af husblassen, og rør den ud i den varme curd. Når det er rørt godt sammen, skal det stå og køle lidt af til håndtemperatur. Fordel den afkølet jordbærcurd, på den kolde tærtebund. Stil tærten i køleskabet i 1 time, så jordbærcurden kan sætte sig.

 

Champagnemousse

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Riv skrællen på limefrugten og pres saften.

Lun champagne, hyldeblomstsaft og limesaft i en tykbundet gryde, det skal ikke koge. Tag gryden fra varmen, og smelt den udblødte husblas, i den lune væske.

Pisk fløden til en let skum. Vend 1/3 af flødeskummen over i champagnen. Når det er blandet sammen vendes det over i resten af flødeskummen sammen med limeskrællen. Vend det forsigtig, så luften ikke bliver slået ud af det.

Fordel forsigtig champagnemoussen, ud over jordbærcurden i tærtebunden. Stil champagnetærten i køleskabet i 6 timer, eller natten over.

Pynt champagnetærten med friske jordbær og kandiseret limeskiver inden servering.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »