Ruby mousse med hindbær coulis. Nogen gange så vil man gerne lave en dessert der ser ud af rigtig meget, men som måske ikke tager alt for lang tid, eller kan laves dagen i forvejen. Denne dessert med Ruby mousse og hindbær coulis kan laves dagen før den skal bruges, og så bare pyntes når den skal serveres. Hvis man stiller glassene på skrå som jeg har gjort ser det virkelig fedt ud, og det imponere gerne ens gæster. Man han også lave den hvor glassene ikke har vært på skrå og så ligge hindbær coulis på toppen, det ser også rigtig fint ud. Lige meget hvordan man laver den, så smager den helt fantastisk. Den søde Ruby mousse og smagen fra den syrlige hindbær coulis passer bare rigtig godt sammen.

Ruby mousse med hindbær coulis

Nogen gange så vil man gerne lave en dessert der ser ud af rigtig meget, men som måske ikke tager alt for lang tid, eller kan laves dagen i forvejen.

Denne dessert med Ruby mousse og hindbær coulis kan laves dagen før den skal bruges, og så bare pyntes når den skal serveres. Hvis man stiller glassene på skrå som jeg har gjort ser det virkelig fedt ud, og det imponere gerne ens gæster. Man han også lave den hvor glassene ikke har vært på skrå og så ligge hindbær coulis på toppen, det ser også rigtig fint ud. Lige meget hvordan man laver den, så smager den helt fantastisk. Den søde Ruby mousse og smagen fra den syrlige hindbær coulis passer bare rigtig godt sammen.

Ingredienser:

 

Ruby mousse

200 g. Ruby chokolade

1½ dl. Æggehvider

1 dl. Æggeblommer

1 spsk. Flormelis

1 ark. Husblas

 

Hindbær coulis

200 g. Hindbær friske eller fra frost

2 spsk. Sukker

 

Pynt

Små marengskys

Chokoladekugler

Eller andet pynt

Fremgangsmåde:

10 stk

 

Ruby mousse

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 30 min.

Pisk æggeblommer og flormelis til en lys æggesnaps.

Smelt Ruby chokoladen over vandbad.

Bland den smeltet Ruby chokolade i æggesnapsen, bland det til det er helt blandet sammen.

Vrid vandet af husblassen, og put det i en lille skål eller glas, og smelt det i vandbadet fra før. Vend det smeltet husblas i Ruby æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive, det skal piskes til du kan vende skålen på hovedet, uden det falder ud.

Rør halvdelen af de stiftpisket æggehvider i Ruby æggesnapsen, når det er blevet blandet sammen, vendes resten af de stiftpisket æggehvider i Ruby æggemassen, vend det rundt til det er blandet helt sammen.

Fordel Ruby moussen i 10 glas. Hvis du vil have den skrå effekt, så skal du stille glassene på skrå inden du hælder Ruby moussen i. Du han bruge æggebakker til at stille glassene på skrå i.

Stil glassene i køleskabet i minimum 2 timer, eller til næste dag.

 

Hindbær coulis

Kom hindbær og sukker i en gryde og kog det sammen, det skal koge til sukkeret er smeltet.

Blend hindbærrene med en stavblender, og stil det på køl, til det skal bruges.

Hvis man ikke bryder sig om kernerne i hindbær, så kan man vælge at si det efter det er blendet, men så skal der bruges lidt flere hindbær og sukker.

Inden servering kommes hindbær coulis på Ruby moussen, og de pyntes med den valgte pynt. Man kan godt komme hindbær coulis på nogle timer før desserten skal bruges, men jeg syntes at farven godt kan trække lidt ned i Ruby moussen, og så bliver det ikke helt så skarpt.

Ruby mousse med hindbær coulis uden pynt
Ruby mousse med hindbær couis fra oven. Nogen gange så vil man gerne lave en dessert der ser ud af rigtig meget, men som måske ikke tager alt for lang tid, eller kan laves dagen i forvejen. Denne dessert med Ruby mousse og hindbær coulis kan laves dagen før den skal bruges, og så bare pyntes når den skal serveres. Hvis man stiller glassene på skrå som jeg har gjort ser det virkelig fedt ud, og det imponere gerne ens gæster. Man han også lave den hvor glassene ikke har vært på skrå og så ligge hindbær coulis på toppen, det ser også rigtig fint ud. Lige meget hvordan man laver den, så smager den helt fantastisk. Den søde Ruby mousse og smagen fra den syrlige hindbær coulis passer bare rigtig godt sammen.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »