Fremgangsmåde:
12 stk.
Appelsin-chokolade cupcakes
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker sammen til det er blevet blødt.
Rør derefter et æg i af gangen, og rør det godt mellem hver æg.
Kom den fint revet appelsinskræl og appelsinsaft i dejen, og rør det godt sammen.
Bland mel, bagepulver og kakao sammen.
På skift røres melblandingen og mælk i dejen, gør det over et par gange. Når det hele er kommet i røres dejen til den er ensartet.
Kom papirs cupcakes forme i en fast muffens form, så holder kagerne formen når de bliver bagt.
Fordel dejen i de 12 cupcakes forme, de skal ca. fyldes 2/3 dele op.
Bag cupcakes i midten af ovnen i 25 min.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Kagerne skal være helt afkølet inden de pyntes med gold ganache.
Gold chokolade ganache
Hak gold chokoladen og kom den i en skål.
Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.
Når fløden koger hældes den over gold chokoladen, lad det stå ca. 5 min.
Efter de 5 minutter røres der i fløden, så gold chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.
Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.
Næste dag piskes fløden til en blød gold chokolade ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.
Kom gold chokolade ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på de helt afkølet appelsin-chokolade cupcakes.
Pynt evt. Appelsin-chokolade cupcakes med friske bær eller lidt krymmel, kun fantasien sætter grænser.
Stil appelsin-chokolade cupcakes i køleskabet til de skal spises, tag dem gerne ud ½ time før de skal spises.
En kommentar
Pingback: