Fremgangsmåde:
40 stykker
Top og bund
Beklæd en form på 24×34 cm med bagepapir.
Tænd ovnen på 175 grader.
Start med at hakke mandlerne fint i evt. i en minihakker, det skal være lidt grovere end mandelmel.
Bland de hakket mandler, mel, rørsukker, havregryn, bagepulver og salt sammen i en skål.
Smelt smørret og bland det sammen med alle de tørre ingredienser, så det ligner grove brødkrummer.
Fordel halvdelen af dejen/krummerne i formen, og tryk det sammen med bunden af et glas.
Fyld
Skær rabarberne i mindre stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en gryde og kog dem møre, og til en rabarbergrød.
Kom den kondenseret mælk i rabarberne, og kog rør det sammen, lad det koge i 1 minut.
Fordel fyldet på bunden, som er trykket sammen i formen.
Fordel resten af dejen/krummerne oven på rabarberne.
Bag kagen i 50 min midt i ovnen, den skal være gylden på toppen.
Lad kagen køle lidt af på en bagerist, inden den stilles i køleskabet, for at køle helt af. Den skal stå min. 1 time i køleskabet eller til næste dag.
Skær den kolde kage ud til rabarbersnitter. Opbevar dem i køleskabet i en bøtte eller dåse.
En kommentar
Pingback: