rabarbersnitter. Disse rabarbersnitter smager dejlig friskt og af forår. Rabarberne er jo noget af det første der kommer frem i vores have, som minder mig om, at nu starter tiden med masser af lækkeri fra haven, som kan bruges til at sylte og bage med. Rabarbersnitterne smager dejligt som de er, men fungere også rigtig godt til dessert hvor de kan serveres med is eller creme fraiche. Men mest af alt så smager de bare rigtig godt, og kan laves dagen før de skal bruges.

Rabarbersnitter

Disse rabarbersnitter smager dejlig friskt og af forår. Rabarberne er jo noget af det første der kommer frem i vores have, som minder mig om, at nu starter tiden med masser af lækkeri fra haven, som kan bruges til at sylte og bage med.

Rabarbersnitterne smager dejligt som de er, men fungere også rigtig godt til dessert hvor de kan serveres med is eller creme fraiche. Men mest af alt så smager de bare rigtig godt, og kan laves dagen før de skal bruges.

Ingredienser:

 

Bund og top

125 g. Smør

160 g. Mel

200 g. Rørsukker

80 g. Havregryn

75 g. Mandler

1 tsk. Bagepulver

½ tsk. Salt

 

Fyld

450 g. Rabarber

150 g. Kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

40 stykker

 

Top og bund

Beklæd en form på 24×34 cm med bagepapir.

Tænd ovnen på 175 grader.

Start med at hakke mandlerne fint i evt. i en minihakker, det skal være lidt grovere end mandelmel.

Bland de hakket mandler, mel, rørsukker, havregryn, bagepulver og salt sammen i en skål.

Smelt smørret og bland det sammen med alle de tørre ingredienser, så det ligner grove brødkrummer.

Fordel halvdelen af dejen/krummerne i formen, og tryk det sammen med bunden af et glas.

 

Fyld

Skær rabarberne i mindre stykker på ca. 2 cm. Kom dem i en gryde og kog dem møre, og til en rabarbergrød.

Kom den kondenseret mælk i rabarberne, og kog rør det sammen, lad det koge i 1 minut.

Fordel fyldet på bunden, som er trykket sammen i formen.

Fordel resten af dejen/krummerne oven på rabarberne.

Bag kagen i 50 min midt i ovnen, den skal være gylden på toppen.

Lad kagen køle lidt af på en bagerist, inden den stilles i køleskabet, for at køle helt af. Den skal stå min. 1 time i køleskabet eller til næste dag.

Skær den kolde kage ud til rabarbersnitter. Opbevar dem i køleskabet i en bøtte eller dåse.

 

rabarbersnitter inden den er bagt. Disse rabarbersnitter smager dejlig friskt og af forår. Rabarberne er jo noget af det første der kommer frem i vores have, som minder mig om, at nu starter tiden med masser af lækkeri fra haven, som kan bruges til at sylte og bage med. Rabarbersnitterne smager dejligt som de er, men fungere også rigtig godt til dessert hvor de kan serveres med is eller creme fraiche. Men mest af alt så smager de bare rigtig godt, og kan laves dagen før de skal bruges.
rabarbersnitte med te. Disse rabarbersnitter smager dejlig friskt og af forår. Rabarberne er jo noget af det første der kommer frem i vores have, som minder mig om, at nu starter tiden med masser af lækkeri fra haven, som kan bruges til at sylte og bage med. Rabarbersnitterne smager dejligt som de er, men fungere også rigtig godt til dessert hvor de kan serveres med is eller creme fraiche. Men mest af alt så smager de bare rigtig godt, og kan laves dagen før de skal bruges.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »