Pistaciesnurrer
Disse pistaciesnurrer er bløde, klisteret og lækre, så man bliver klisteret på fingrene når man spiser dem, så husk en serviet.
Jeg har en mand der elsker pistacienødder, og næsten alt med pistacie, så tænkte at disse Pistaciesnurrer, ville være et hit. De er et hit ikke kun hos manden, men også hos resten af familien.
Ingredienser:
Dej
25 g. Gær
2 dl. Mælk
1 stk. Æg
40 g. Sukker
½ tsk. Salt
400 g. Hvedemel
100 g. Smør ved stuetemperatur
Pistaciefyld
200 g. Dessertmasse med pistaciesmag
1 stk. Æg til at pensle med
Hakket pistacienødder. Kan undlades eller skiftes ud med andre nødder.
Sukkersirup
½ dl. Vand
½ dl. Sukker
Fremgangsmåde:
12 stk.
Dej
Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.
Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.
Tilsæt mel, salt og sukker og rør det godt sammen med mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.
Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte igen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Dejen skal være lidt blød og klisteret.
Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.
Stil dejen til hævning i skålen med et klæde over i 30 min.
Når dejen har hævet hældes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkant på 40×40 cm.
Smør pistaciemassen på halvdelen af dejen, og fold den anden halvdel ovenpå, så den nu er 20×40.
Skær 12 strimler på den korte led, der er lige store.
Snur en strimmel 2 omgange, og snur den om to finger, så det bliver en kugle, læg den på bagepladen beklædt med bagepapir, sørg for at enderne er under kuglen, så folder den sig ikke ud ved bagning.
Gentag med de andre strimler.
Dæk Pistaciesnurrene til med et klæde, og lad dem hæve i ½ time.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk et æg sammen og pensel
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk et æg sammen, og pensel Pistaciesnurrene når de er færdig hævet.
Hak pistacienødder og drys dem oven på Pistaciesnurrene.
Bag Pistaciesnurrene i 12-15 min.
Sukkersirup
I mens pistaciesnurrene er i ovnen laves sukkersirupen.
Vand og sukker kommes i en gryde, og det koges sammen ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Lad det småkoge i 2 min.
Når pistaciesnurrene er færdigbagt, tages de ud af ovnen og kommes på en bagerist.
I mens pistaciesnurrene stadig er varme pensles de med den varme sukkersirup.
Nyd den lune, eller helt afkølet.