Kanelsnegle cookies
De her kanelsnegle cookies er geniale. Jeg elsker kanelsnegle og jeg elsker cookies, så derfor måtte jeg finde ud af, at kombinere de to ting. Det blev helt vildt fantastisk.
Som en af mine testsmager skrev, så var det jo den vilde udgave af en kanelsnegl, der ikke dør efter 12 timer, da det ikke er en fed gærdej.
Er du til kanelsnegle og cookies, så vil du helt sikkert blive vild med disse kanelsnegle cookies.
Ingredienser:
Cookiedej
150 g. Smør
250 g. Sukker
1 stk. Æg
300 g. Hvedemel
1 tsk. Natron
½ tsk. Bagepulver
½ tsk. Fint salt
Kanelfyld
100 g. Smør
100 g. Brun farin
1½ spsk. Kanel
2 spsk. Hvedemel
Pynt
Lidt svensk perlesukker. Det kan undlades
Fremgangsmåde:
20 stk.
Cookiedej
Rør smør og sukker til det er lyst og ensartet.
Tilsæt ægget og rør til det er godt blandet.
Bland Mel, salt, natron og bagepulver sammen og, rør det i dejen. Rør det sammen, til dejen lige begynder at, hænge sammen.
Dejen samles og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, til en firkant på 25×30 cm.
Læg den til siden mens kanelfyldet laves.
Kanelfyld
Kom smør, kanel, brunfarin og mel i en skål, og rør det sammen til det er blødt og ensartet.
Smør kanelfyldet ud, på den udrullet cookiedej.
Tril cookiedejen sammen til en lang rulle. Benyt evt. bagepapiret til, at hjælpe med at rulle den sammen.
Læg kanelsneglerullen i fryseren i ½ time, eller 2 timer i køleskabet. Den kan også godt ligge længer i køleskabet.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Tag kanelsneglerullen ud fra køl. Og skær den i 20 lige tykke stykker. De skal ca. være 1½ cm tykke.
Læg de rå kanelsnegle cookies på bageplader med bagepapir. Der skal være god afstand mellem hver kanelsnegle cookies, da de flyder ud.
Drys lidt svensk perlesukker ovenpå på hver kanelsnegle cookies.
Bag kanelsnegle cookies i ovnen i 15 min. Jeg bager 2 plader af gangen.
Når de er bagt, tages de ud af ovnen, og køler af i ca. 5 min inden de løftes over på en bage rist, hvor de køler helt af.
De kan opbevares i en kagedåse, hvor de holder sig lækre i flere dage.
2 kommentarer
Christina
Kan man lave dejen ligge den i fryseren og lad den ligge i flere uger? Så man kan tage op hvis man får uventet gæster?
Signe Merkelsen
Ja det kan du helt sikkert