Her hjemme gemmer jeg kagerester i fryseren, for vi skal jo undgå madspild 🙂 Det er så dejligt med kage rester, tænk at rester kan blive til, lækker træstammer eller romkugler. Selv om at det bliver lavet af rester, så smager det som en helt ny kage. Hvis man gerne vil lave træstammer eller romkugler, men ikke har nogle rester, så kan man købe, et par skære kager nede i supermarkedet.
Ingredienser:
Trøffelmasse
600 g. Forskellige kagerester, gerne noget chokoladekage
3 spsk. Hindbærmarmelade
3 spsk. Kakao
1½ tsk. Rom aroma
100 g. Marcipan groft revet
Overtræks marcipan
200 g. Marcipan
200 g. Flormelis
60 g. Glukosesirup
Pynt
100 g. Chokolade, til at dyppe enderne i
Fremgangsmåde:
20 stk.
Trøffelmasse
Rør kageresterne til krummer, det skal ligne brødkrummer.
Bland hindbærmarmelade, kakao, rom ekstrakt og den revet marcipan i kagekrummerne. Rør det sammen til trøffelmassen samler sig, og bliver ensartet.
Tril trøffelmassen til 5 pølser, på ca. 2½ cm i diameter, og ca. 25 cm lange.
Læg træstammerne i køleskabet i 30 min, så de bliver mere faste.
Overtræks marcipan
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen.
Pak det ind i film, og læg det i køleskabet i 30 min. Så er det nemmere at rulle ud, og arbejde med.
Rul marcipanen tyndt ud, og rul det om træstammerne.
Skær hver træstamme ud i 4 stykker.
Smelt chokoladen over vandbad, og dyp træstammernes ender i chokolade.
Lad chokolade størkne i køleskabet.
Opbevar træstammerne i en kagedåse i køleskabet.
Info
Trøffelmassen kan også bruges til romkugler.
Eller du kan bruge denne opskrift på romkugler: Romkugler
En kommentar
Pingback: