Disse pandebrød er så dejlige nemme at lave, og de skal ikke hæve, så de er også hurtige. De er et stort hit her hjemme. Vi spiser dem som tilbehør til aftensmad. Det kan være til suppe, salat, sammenkogte retter og meget andet. Børnene håber altid på, at der er nogle tilbage, til dagen efter, så der også er til madpakken. For selvom jeg anbefaler at spise dem lune, så smager de også, virkelig godt dagen efter til frokost.
Ingredienser:
75 g. Rugmel
250 g. Hvedemel
1 tsk. Fint salt
2 tsk. Bagepulver
2 spsk. Oliven olie
2 dl. Mælk
20 g. Smør til stegning
Fremgangsmåde:
8 stk.
Bland rugmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen, tilsæt oliven olie og mælk, rør det sammen med en grydeske.
Når dejen er samlet, hældes dejen ud på et let meldrysset bord, og ælt dejen så den er ensartet.
Del dejen i 8 lige store stykker. Form hver stykke til en bolle.
Rul bollerne ud så de har en diameter på ca. 15 cm, og er 2-3 mm tykke.
Varm panden op til middel varme.
Kom en klat smør på panden, når smørret er smeltet, lægges det ene brød på panden. De skal have 1½-2 min på vær side. Læg det færdig bagte pandebrød, på et fad med sølvpapir over, så det bliver ved med at være varmt og blødt. Gentag med resten af pandebrødene.