Fremgangsmåde:
16 stk.
Lun mælken til den er lillefingervarm. Tag gryden af varmen og skær smørret i tern, og kom det i den lune mælk så det smelter.
Smulder gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, rør rundt så gæren smelter.
Kom de groft revet gulerødder, hørfrø og havregryn i skålen og rør det sammen.
Kom ægget i skålen og bland det godt sammen.
Kom mel og salt i skålen og rør det sammen, det skal æltes i 10-15 min. Dejen skal være blød og klistret.
Lad dejen hæve i skålen med et klæde over i 30 min.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og skær dejen i 16 lige store stykker, og læg dem på en bageplade.
Dæk gulerodsbollerne til med et klæde, og lad dem efterhæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensel gulerodsbollerne med lidt mælk.
Bag gulerodsbollerne i 15-18 min.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Spis dem lune eller helt afkølet. Når der er helt kølet af kommes de i en pose.