Luftige pandekager. Luftige pandekager som passer perfekt til weekendens morgenbord, til brunch, eller når man har lyst til noget lækkert. De er lækre med sirup, koldt smør, sukker, marmelade eller nutella. Disse luftige pandekager kan tilsættes smag til dejen, hvis man har lyst til dette. Vanilje, kardemomme, eller revet citronskal vil helt sikkert være vildt lækkert. Eller lægge bær på, når dejen er kommet på pande, og inde de vendes. Da de luftige pandekager ikke er en meget sød pandekage, så vil de også kunne bruges, til en lækre snack, evt. toppet med laks, avokado, creme fraiche og lidt rødløg.

Luftige pandekager

Luftige pandekager som passer perfekt til weekendens morgenbord, til brunch, eller når man har lyst til noget lækkert. De er lækre med sirup, koldt smør, sukker, marmelade eller nutella.

Disse luftige pandekager kan tilsættes smag til dejen, hvis man har lyst til dette.  Vanilje, kardemomme, eller revet citronskal vil helt sikkert være vildt lækkert. Eller lægge bær på, når dejen er kommet på pande, og inde de vendes.

Da de luftige pandekager ikke er en meget sød pandekage, så vil de også kunne bruges, til en lækre snack, evt. toppet med laks, avokado, creme fraiche og lidt rødløg.

Ingredienser:

 

3 stk. Æg

2 dl- Mælk

200 g. Hvedemel

½ tsk. Fint salt

2 tsk. Bagepulver

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Del æggene i blommer og hvider, i hver deres skål.

Pisk æggehviderne stive, så skålen kan vendes på hovedet.

Kom mælk, hvedemel, salt og bagepulver i skålen, med æggeblommerne. Pisk det godt sammen, så der ikke er nogle klumper.

Kom de stift pisket æggehvider over i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Vend det sammen til det er ensartet.

Varm en pande op til lidt over middel varme. Hvis du ikke bruger en non-stick pande, så kom lidt smør på panden, når du skal stege pandekagerne.

Kom pandekagedej på panden, det skal ca. svare til 2 spsk. Jeg bruger selv en isske, når dej skal komme dej på panden. Når pandekagen er blevet lysebrun, vendes den, og steges færdig på den anden side.

Jeg bager selv 3 stk. luftige pandekager på en pande af gangen.

 

luftige pandekager stak

Links til flere pandekager:

Pandekager

Brunch pandekager

Chiagrødspandekager

 

 

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »