Skyrkage med vaniljekransbund og kirsebær låg
Ingredienser:
Bund
275 g. Vaniljekranse
70 g. Smeltet smør
Fyld
400 g. Skyr
5 dl. Piskefløde
55 g. flormelis
1 Vaniljestang
2 blade husblas
Låg
3 dl. Kirsebærsovs uden bær
3 blade husblas
Pynt
Smuttede mandler til pynt.
Fremgangsmåde:
12 pers.
Bund
Hak vaniljekransene fint, og bland det med det smeltet smør. Tryk vaniljekransemassen ud i en springform 23 cm i diameter, med bagepapir i bunden. Stil den på køl, mens fyldet bliver lavet.
Fyld
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det med halvdelen af flormelisen. Bland vanilje blandingen, resten af flormelisen og piskefløden. Pisk fløden til den er fast.
Smelt husblassen over vandbad, den må ikke koge. Tag skålen af varmen, og bland lidt af skyren i. Bland det nu med resten af skyren. Vend skyr og flødeskum sammen. Når det er blandet helt sammen, fordeles massen på bunden. Glat overfladen, så der ikke toppe. Stil den i køleskabet, så den kan sætte sig lidt ca. 1 time.
Låg
Læg husblas i blød i 10 min.
Smelt husblas over vandbad, det må ikke koge. Tag skålen af varmen og bland 1 dl af kirsebærsovsen i, så den bliver kølet af. Når det er blandet sammen, blandes resten af kirsebærsovsen i. Lad det stå til det begynder at tykne. Tag kagen ud af køleskabet, og fordel gele på kagen. Stil kagen tilbage i køleskabet i min 4 timer, eller natten over.
Inden servering skæres der forsigtig langs kanten på formen, så kagen slipper. Pynt den med smuttede mandler. Jeg har ristet dem lidt på en tør pande.