Skyrkage med vaniljekransbund og kirsebær låg

Ingredienser:

 

Bund

275 g. Vaniljekranse

70 g. Smeltet smør

 

Fyld

400 g. Skyr

5 dl. Piskefløde

55 g. flormelis

1 Vaniljestang

2 blade husblas

 

Låg

3 dl. Kirsebærsovs uden bær

3 blade husblas

 

Pynt

Smuttede mandler til pynt.

Fremgangsmåde:

12 pers.

 

Bund

Hak vaniljekransene fint, og bland det med det smeltet smør. Tryk vaniljekransemassen ud i en springform 23 cm i diameter, med bagepapir i bunden. Stil den på køl, mens fyldet bliver lavet.

 

Fyld

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det med halvdelen af flormelisen. Bland vanilje blandingen, resten af flormelisen og piskefløden. Pisk fløden til den er fast.

Smelt husblassen over vandbad, den må ikke koge. Tag skålen af varmen, og bland lidt af skyren i. Bland det nu med resten af skyren. Vend skyr og flødeskum sammen. Når det er blandet helt sammen, fordeles massen på bunden. Glat overfladen, så der ikke toppe. Stil den i køleskabet, så den kan sætte sig lidt ca. 1 time.

 

Låg

Læg husblas i blød i 10 min.

Smelt husblas over vandbad, det må ikke koge. Tag skålen af varmen og bland 1 dl af kirsebærsovsen i, så den bliver kølet af. Når det er blandet sammen, blandes resten af kirsebærsovsen i. Lad det stå til det begynder at tykne. Tag kagen ud af køleskabet, og fordel gele på kagen. Stil kagen tilbage i køleskabet i min 4 timer, eller natten over.

Inden servering skæres der forsigtig langs kanten på formen, så kagen slipper. Pynt den med smuttede mandler. Jeg har ristet dem lidt på en tør pande.

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »