brownie cupcakes med hvid chokolade ganache. Chokolade og så lidt mere chokolade, det er det man kan sige om disse brownie cupcakes. Brownie er jo bare altid et hit, så hvorfor ikke lave dem som cupcakes også. Her har jeg så lavet dem med hvid chokolade ganache, så det bare bliver extra lækkert. Disse brownie fungere rigtig godt som dessert, enten som de er eller med en god vaniljeis til.

Brownie cupcakes med hvid chokolade ganache

Chokolade og så lidt mere chokolade, det er det man kan sige om disse brownie cupcakes. Brownie er jo bare altid et hit, så hvorfor ikke lave dem som cupcakes også. Her har jeg så lavet dem med hvid chokolade ganache, så det bare bliver extra lækkert. Disse brownie fungere rigtig godt som dessert, enten som de er eller med en god vaniljeis til.

Ingredienser:

 

Brownie cupcakes

200 g. Smør

200 g. Mørk chokolade, min 55%

350 g. Sukker

½ tsk. Salt

2 tsk. Vaniljesukker

4 Æg

150 g. Mel

100 g. Valnødder. De kan udskiftes med andre nødder, eller helt undlades.

 

Hvid chokolade ganache

3 dl. Piskefløde

300 g. Hvid chokolade

 

Evt Pynt

Krymmel eller friske bær

Fremgangsmåde:

18 stk.

 

Brownie cupcakes

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad.

Når smørret og chokoladen er smeltet, tages skålen fra varmen. Sukker, salt og vaniljesukker blandes i. Rør det godt sammen.

Rør æggene i et af gangen med et piskeris. Sørg for at ægget, er rørt godt ud i dejen, inden det næste æg tilsættes.

Rør melet i dejen til det er homogent.

Hak valnødderne groft, og rør dem i dejen.

Kom 18 papirs cupcakes forme i en fast form, grunden til at papirs formene skal i faste forme, er for at de holder formen og ikke flyder ud.

Fordel dejen i formene, de skal ca. fyldes 2/3 dele.

Kom cupcakes i ovnen og bag dem i 22-25 min alt efter ovn, de skal stadig være lidt klæg i midten.

Når kagerne er færdig bagt tages de ud af ovnen og køler af i 5-10 min, inden de tages ud af den faste form. Lad dem køle helt af på en bage rist.

 

Hvid chokolade ganache

Hak den hvide chokoladen og kom den i en skål.

Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.

Når fløden koger hældes den over den hvide chokoladen, lad det stå ca. 5 min.

Efter de 5 minutter røres der i fløden, så den hvide chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.

Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.

Næste dag piskes fløden til en blød hvid chokolade ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.

Kom den hvide chokolade ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på de helt afkølet brownie cupcakes.

Pynt evt brownie cupcakes med friske bær eller lidt krymmel, kun fantasien sætter grænser.

Stil brownie cupcakes i køleskabet til de skal spises, tag dem gerne ud ½ time før de skal spises.

 

Brownie cupcakes kan holder sig lækker i flere dage, hvis de står i køleskabet, og er også super lækker uden hvis chokolade ganache.

Brownie cupcakes . Chokolade og så lidt mere chokolade, det er det man kan sige om disse brownie cupcakes. Brownie er jo bare altid et hit, så hvorfor ikke lave dem som cupcakes også. Her har jeg så lavet dem med hvid chokolade ganache, så det bare bliver extra lækkert. Disse brownie fungere rigtig godt som dessert, enten som de er eller med en god vaniljeis til.

3 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »