Brownie med hindbær ganache. Brownie og hindbær er to smage jeg syntes smager vildt godt sammen. Så derfor har jeg lavet denne brownie med hindbær ganache. Jeg har brugt Ruby chokolade til hindbær ganachen, men hvid chokolade fungere lige så godt. Denne kage er rigtig god til dessert, og den kan laves dagen før den skal bruges. Faktisk bliver brownien bliver kun bedrer af, at stå en dag eller to i køleskabet, og brownien smager også skønt uden hindbær ganache.

Brownie med hindbær ganache

Brownie og hindbær er to smage jeg syntes smager vildt godt sammen. Så derfor har jeg lavet denne brownie med hindbær ganache. Jeg har brugt Ruby chokolade til hindbær ganachen, men hvid chokolade fungere lige så godt.

Denne kage er rigtig god til dessert, og den kan laves dagen før den skal bruges. Faktisk bliver brownien bliver kun bedrer af, at stå en dag eller to i køleskabet, og brownien smager også skønt uden hindbær ganache.

Ingredienser:

 

Brownie

200 g. Smør

200 g. Mørk chokolade, min 55%

350 g. Sukker

½ tsk. Salt

2 tsk. Vaniljesukker

4 Æg

150 g. Mel

 

Hindbær ganache

100g. Hindbær friske eller fra frost

25 g. Sukker

1½ dl. Piskefløde

100 g. Ruby eller hvid chokolade

 

Pynt

Friske hindbær

Krymmel

Fremgangsmåde:

16 stk.

 

Brownie

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smør og chokolade i en gryde ved middelvarme, rør rundt i det så chokoladen ikke brænder på.

Når smørret og chokoladen er smeltet, tages gryden fra varmen. Sukker, salt og vaniljesukker blandes i. Rør det godt sammen.

Rør æggene i et af gangen med et piskeris. Sørg for at ægget, er rørt godt ud i dejen, inden det næste æg tilsættes.

Til sidst røres melet i dejen.

Smør en form med bagepapir i bunden. Formen skal være ca. 22×30 cm.

Hæld brownie dejen i formen, og fordel den jævnt.

Bag kagen midt i den forvarme ovn i 22-25 min. alt efter hvor klisteret, du kan lide din brownie.

Lad brownien køle helt af inden den skal pyntes og skal spises, og lad den gerne stå til næste dag.

 

 

Hindbær ganache

Kom hindbær og sukker i en gryde. Lad det koge ved middelvarme til hindbærrene er møre, og sukkeret er smeltet. Blend det med en stavblender. så det bliver til en ensartet purre.

Kom hindbærpurren i en sigte, og si kernerne fra. Stil hindbærburren til siden.

Hak Ruby eller hvide chokoladen og kom den i en skål.

Kom piskefløden i en gryde og varm det op til lige inden det koger.

Tag gryden af varmen og hæld den over den chokoladen, lad det stå 3-5 min.

Efter de 3-5 minutter røres der i fløden, så chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Hvis der stadig er lidt chokolade der ikke smelter, så giv det en tur med stavblenderen.

Kom hindbærpurren i blandingen, og rør det rundt så det bliver ensarte.

Kom et stykke film på hindbærfløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på. Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.

Næste dag piskes hindbærfløden til en blød hindbær ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.

Kom hindbær ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på den helt afkølet brownie, som evt. er skåret i stykker inden den pyntes.

Pynt brownien med hindbær ganache med friske bær eller lidt krymmel, kun fantasien sætter grænser.

Stil brownie med hindbær ganache i køleskabet til de skal spises, tag dem gerne ud ½ time før de skal spises.

 

Brownie med hindbær ganache kan holder sig lækker i flere dage, hvis de står i køleskabet.

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »