Mørk mazarinkage med hvid chokolade. Jeg syntes denne kage er lidt dramatisk, at se på med den næste sorte kage, og den hvide chokolade på toppen. Jeg bruger en kakao der gør af kagen næsten bliver sort, det syntes jeg er ret fedt, men en normal bagekakao kan også bruges, så bliver kagen dog ikke lige så mørk. Dette er stadig en mazarinkage når den er allerbedst, blød og lidt svampet. Den har så også en lille smag af kakao, som slet ikke gør den dårligere, men det er ikke en chokoladekage.

Mørk mazarinkage med hvid chokolade

Mørk mazarinkage med hvid chokolade. Jeg syntes denne kage er lidt dramatisk, at se på med den næste sorte kage, og den hvide chokolade på toppen.

Jeg bruger en kakao der gør af kagen næsten bliver sort, det syntes jeg er ret fedt, men en normal bagekakao kan også bruges, så bliver kagen dog ikke lige så mørk.

Dette er stadig en mazarinkage når den er allerbedst, blød og lidt svampet. Den har så også en lille smag af kakao, som slet ikke gør den dårligere, men det er ikke en chokoladekage.

Ingredienser:

 

Mazarinkage

200 g. Smør ved stue temperatur

200 g. Sukker

200 g. Marcipan

4 stk. Æg

40 g. Mel

50 g. Kakao gerne Noir intense, men normal bagekakao kan bruges.

1 tsk. Bagepulver

125 g. Hvid chokolade

 

Pynt

Hakket pistacienødder

Frysetørret hindbær

Hvide crispearls

Eller hvad man har lyst til

Fremgangsmåde:

12-16 stykker

 

Mazarinkage

Tænd ovnen på 175 grader alm ovn.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.

Kom æggene i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.

Kom mel, kakao og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Kom bagepapir i bunden af en form på ca. 30 cm. i diameter, smør siderne med lidt smør eller brug en bagespray.

Kom mazarindejen i formen og fordel det jævnt.

Bag mazarinkagen i midten af ovnen i 25 min. Hvis der stadig sidder lidt dej fast på en kødnål, når du stikker den i midten, så giv mazarinkagen lidt mere.

Imens mazarinkagen bages hakkes den hvide chokoladen fint, så den er klar når kagen kommer ud af ovnen.

Når mazarinkagen er færdig bagt tages den ud af ovnen.

Mens mazarinkagen er varm drysser den fint hakket chokolade på toppen af kagen, lad chokoladen ligge et par minutter.

Efter et par minutter fordeles den nu smeltet chokoladen i et glat lag på toppen.

Imens chokoladen stadig er blød pyntes kagen, så hænger det nemlig fast i chokoladen. Hvis du vil pynte med frisk frugt eller bær, så vent med at pynte til kagen er helt kold.

Når kagen er helt afkølet, vendes den forsigtigt ud af formen, skær evt. langs kanten, hvis den hænger fast.

Jeg opbevare min mørke mazarinkage i køleskabet, da den så holder sig frisk i flere dage. Den kan også fryses ned, og så tages op, og tø op i køleskabet.

Mørk mazarinkage med hvid chokolade fra oven
Mørk mazarinkage med hvid chokolade fra siden

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »