Hindbær-lime kage. Med hvid chokolade-lime ganache
Der er ikke noget som sommer, når alle de forskellige bær bliver modne. Ud over bare at spise dem som de er, så for jeg også lyst til at bruge dem i bagværk. Denne hindbær-lime kage er super frisk, smagen af hindbær og lime går bare rigtig godt sammen. Når så den bliver toppet med, den hvide chokolade-lime ganache så bliver det bare vildt lækkert. Jeg syntes denne kage egner sig super godt til en nem dessert, der kan laves i forvejen. Men den egner sig også til at nyde i haven med noget koldt at drikke, eller en kop te eller kaffe. Så det er bare at komme i gang med at bage den, mens de danske friske hindbær er her, og er fulde af smag.
Ingredienser:
Hindbær-lime kagen
200 g. Smør
200 g. Sukker
4 Æg
1½ tsk. Bagepulver
300 g. Mel
1 dl. Mælk
2 stk. Lime øko. Skal og saft
200 g. Hindbær friske
Hvid chokolade-lime ganache
200 g. Hvid chokolade
½ dl. Piskefløde
1 stk. Lime øko. Skal og saft
Pynt
Frysetørret hindbær
Evt. chokoladekugler
Fremgangsmåde:
12 pers.
Hindbær-lime kagen
Tænd ovnen på 170 g.
Rør smør og sukker lyst og luftig. Når det er rørt godt sammen, tilsættes æggene et af gangen. Der skal røres godt mellem hver æg.
Riv skallen på de 2 limefrugter og pres saften ud af dem. Bland både skal og saft i dejen.
Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Når det er godt blandet sammen, tilsættes mælken, og det røres sammen til det er en ensartet dej.
Til sidst vendes de friske hindbær i dejen med en dejskraber. Det skal gøres forsigtig. Dejen bliver lidt lyserød, men der må gerne være lyse striber tilbage i dejen.
Læg bagepapir i bunden af en springform, der er 22 cm. i diameter. Smør siderne. Hæld dejen i formen og fordel dejen jævnt.
Bag kagen i midten af ovnen i 50-55 min.
Lad kagen køle helt af inden den får den, hvide chokolade-lime ganache på toppen.
Hvid chokolade-lime ganache
Riv skallen og saften fra limefrugten.
Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
Varm piskefløden op, og hæld den i den smeltet hvide chokolade. Rør det sammen til det er ensartet.
Tilsæt lime skal og saft til den hvide chokolade, rør det sammen igen til det er ensartet.
Nu skal den hvide chokolade-lime ganache på den afkølet kage. Kagen skal være i formen, som nu er foret med kageplast.
Når den hvide chokolade-lime ganache er fordelt på kagens top, drysses der frysetørret hindbær på. Der kan evt. også pyntes med små chokoladekugler.
Stil kagen på køl i 4 timer eller længere, den hvide chokolade-lime ganache kan sætte sig.
3 kommentarer
Majken
Den ser godt nok lækker ud og lyder virkelig god 🙏🏻
Jeg er til kage men helst ikke søde kager men meget gerne friske og eller chokolade kage der smager af chokolade og ikke kun sukker 😃
Er den her kage syrlig og hvad med det oven på ?
Signe Merkelsen
Hej Majken.
Jeg syntes ikke den er super sød, da lim og hindbær jo giver noget syre. Hvid chokolade er jo sødt, men med lime i syntes jeg ikke det gør noget. Jeg håber du har lyst til at prøve den.
Venlig hilsen
Signe
Majken
Tusind tak for svar okay så vil jeg prøve den, det var nemlig også den hvide chokolade jeg lidt tænkte på og tit bliver kage beskrevet som frisk og så synes jeg bare det er møg sukkersødt især rabarber kager 😄