Oldemomses chokoladekage
Den kage minder mig om min mormor og børnenes oldemor. Hun bagte denne chokoladekage, og jeg har kun fået den et andet sted, det var hjemme hos min mor, hun bagte den dog med mandler i. Den er fyldt med barndoms minder, og nu er det blevet en af mine egne børns favoritter. Måske de også en gang vil bage den til deres børn, man har jo lov til at håbe.
Ingredienser:
Kagedej
125 g. Smør
125 g. Sukker
2 Æg
1 spsk. Vaniljesukker
200 g. Mel
1 tsk. Bagepulver
Evt. 50 g. groft hakket mandler
Chokolade masse
1 dl. Piskefløde
1 dl. Mælk
3 spsk. Kakao
100 g. Sukker
Fremgangsmåde:
Chokolademassen
Bland alle ingredienserne til chokolademassen i en gryde, og varm det op under piskning.
Lige inden det koger tages gryden af varmen, og lad det står og køler lidt af.
Kagedejen
Tænd ovnen på 175 grader.
Smør, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftig.
Tilsæt et æg af gangen, og pisk mellem hver æg.
Bland mel og bagepulver sammen i en skål.
Tilsæt på skift mel og chokolademassen til smørret, over et par gange.
Hvis du vil have mandler i, så skal de blandes i nu.
Når det er blandet godt sammen, fordeles det i en aflang form 32×10 cm. Som er smurt godt.
Bages i en forvarmet ovn 175 grader i 45 min. Stik evt en spisepind i kagen for at tjekke om der hænger dej ved.
Lad kagen køle af på en bagerist.
https://bagehuset.dk/oldemomseschokoladekage/ – se flere kageopskrifter på https://bagehuset.dk/opskrifter/kager/
Du kan abonnere på nyheder fra bagehuset.dk ved at indtaste din mailadresse nederst på siden. Og du kan også følge bagehuset.dk på https://www.facebook.com/bagehuset/ og https://www.instagram.com/bagehuset
En kommentar
Hanne Ishøy Nielsen
Nu er Oldemomses chokoladekage i ovnen, så jeg kan tage den med til gymnastilafslutning i morgen formiddag 🙂