Fremgangsmåde:
15 stk.
Kransekage
Tænd ovnen på 220 grader.
Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse.
Rul marcipanen til en rulle på ca. 2 cm i diameter. Form marcipanen så den bliver trekantet. Skær stykker på 8 cm og læg dem på en bageplade, som er belagt med bagepapir.
Stil bagepladen oven på en anden bageplade, så kagerne ikke bliver brændte i bunden. Bag kransekagen i midten af den forvarmet ovn, de skal bages i 10 min.
Når kransekagen er bagt trækkes bagepapiret med kransekagekonfekten over på en bagerist, lad kagerne køle af i ca. 5 min inden kagerne flyttes over på bageristen og køles helt af
Sprøjteglasur
Kom æggehvide og flormelis og rør det til en sprøjteglasur. Det skal røres længe i ca. 5-10 min ved lav hastighed på en røremaskine.
Kom glasuren i en sprøjtepose med en glat tyl, der ikke må være for stor, min er ca. 1½ mm i diameter i spidsen.
Sprøjt glasuren på i bløde buer. Lad glasuren størkne.
Kransekagen kan holde i 4-5 dage efter de er bagt. Opbevar dem i en bøtte eller kagedåse. De kan også fryses ned, og kan så laves op til 6 måneder før de skal bruges.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: