Sarah Bernhardt kager smager rigtig godt, og er en lækker delikat kage. Jeg har lavet dem masser af gange, jeg laver dem ikke så store, som dem hos bageren, da jeg syntes de passer lidt bedrer i en mindre størrelse. Sarah Bernhardt kager er også gode, at lave som små kager til et kagebord, de er altid et hit.

Sarah Bernhardt kager

Sarah Bernhardt kager smager rigtig godt, og er en lækker delikat kage. Jeg har lavet dem masser af gange, jeg laver dem ikke så store, som dem hos bageren, da jeg syntes de passer lidt bedrer i en mindre størrelse. Sarah Bernhardt kager er også gode, at lave som små kager til et kagebord, de er altid et hit.

Sarah Bernhardt kagerne kan laves og fryses ned til de skal bruges. Jeg har prøvet, at fryse dem ned uden chokolade, og så taget dem op dagen før de skulle, og dyppet dem i chokolade, når de var tøet op. Jeg har også prøvet at fryse dem ned med chokolade, hvis jeg har haft for mange. Det er også gået fint, men chokoladen kan dog komme til, at svede lidt.

Som lille info, så fortalte min faster mig engang, at frosne Sarah Bernhardt kager også smager rigtig godt. Så det har jeg selvfølgelig også testet, og det smager rigtig godt.

Ingredienser:

 

Trøffelmasse

200 g. Mørk chokolade

4 dl. Piskefløde

 

Makronbund

50 g. Mandler med hinde

150 g. Sukker

30-35 g.  Æggehvide, det er fra 1 æg.

 

400 g. mørk chokolade til overtræk

Evt. pynt

Fremgangsmåde:

25 stk.

 

Trøffelmasse

Hak den mørkechokolade groft, og kom det i en skål.

Kom piskefløde i en gryde, og giv det et opkog. Når det koger hældes det over chokoladen. Lad det stå i ca. 5 min.

Efter de 5 min røres der stille og rolig rundt i fløden, med en ske eller dejskraber til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.

Læg film over, det skal lægges helt ned på fløden, så det ikke danner skind. Stil det i køleskabet natten over eller i min. 8 timer.

 

Makronbunde

Tænd ovnen på 135 grader varmluft.

Hak mandlerne fint i en mini hakker, det skal være som mandelmel.

Kom sukker, æggehvider og de finthakket mandler i en skål, og rør det sammen til det er ensartet.

Kom makronmassen i en sprøjtepose, og sæt små makron klatter på en bageplade med bagepapir, du kan også bruge 2 teskeer til, at sætte makronerne på bagepladen. Der skal være god plads mellem makronerne, da de flyder meget ud, jeg bruger selv 2 plader.

Bag makronerne i 20-25 min i den forvarmet ovn.

Når makronerne er bagt trækkes bagepapiret hen på en bagerist, hvor de køler af på bagepapiret. Når de er kolde tages de sprøde makroner forsigtigt af bagepapiret.

 

Samling af Sarah Bernhardt kagerne

Næste dag piskes den kolde chokoladefløde, til en fast trøffelmasse. Det skal være så fast at det kan formes, men det må ikke grynet.

Men en spiseske kommes der ca. en skefuld trøffelmasse på, hver af de kolde makroner. Form med skeen eller en palet trøffelmassen til en kegle.

Stil Sarah Bernhardt kagerne i køleskabet, mens chokoladen til over træk smeltes.

Hak den mørkechokolade groft, og smelt den over vandbad, eller i en mikroovn.

Hæld chokoladen i et glas eller andet, så det er nemmere at dyppe Sarah Bernhardt kagerne.

Dyp nu alle Sarah Bernhardt kagerne i chokoladen og pynt dem evt. med lidt krymmel eller andet, inden chokoladen størkner.

Opbevar Sarah Bernhardt kagerne i køleskabet til de skal spises.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »