Sommer cookies med jordbær. Cookies kan man jo spise hele året, men de kan laves med så mange forskellige smage, så de passer til årstiden, eller med de ting man nu bedst kan lide. Disse sommer cookies med jordbær, kan også spises på en blæsende efterårsdag, hvor man savner sommeren. Når jeg laver cookies, så er det ofte fordi jeg lige får lyst til dem, så jeg har ikke tålmodighed til at vente. Men dejen kan godt laves et par dage før den skal bruges, og det bliver cookies slet ikke dårligere af, tværtimod. Man kan med fordel også fryse cookiekuglerne ned, og tage dem op når man har lyst til at bage dem.

Sommer cookies med jordbær

 

Cookies kan man jo spise hele året, men de kan laves med så mange forskellige smage, så de passer til årstiden, eller med de ting man nu bedst kan lide.

Disse sommer cookies med jordbær, kan også spises på en blæsende efterårsdag, hvor man savner sommeren.

Når jeg laver cookies, så er det ofte fordi jeg lige får lyst til dem, så jeg har ikke tålmodighed til at vente. Men dejen kan godt laves et par dage før den skal bruges, og det bliver cookies slet ikke dårligere af, tværtimod. Man kan med fordel også fryse cookiekuglerne ned, og tage dem op når man har lyst til at bage dem.

Ingredienser:

 

150 g. Smør

200 g. Sukker

50 g. Brun farin

1 stk. Vaniljepast eller 2 tsk. vaniljesukker

1 Æg

300 g. Mel

1 tsk. Natron

½ tsk. Bagepulver

30 g. Frysetørret jordbær

130 g. Hvid chokolade, groft hakket

Fremgangsmåde:

18 stk.

 

Tænd ovnen på175 grader varmluft.

Rør smør, sukker, brun farin og vanilje til det er blødt og ensartet.

Tilsæt ægget og rør det til det er godt blandet.

Bland Mel, natron og bagepulver sammen og, rør det i smørblandingen, til dejen lige begynder at, hænge sammen, og er ensartet.

Tilsæt frysetørret jordbær og den groft hakket hvide chokolade. Det skal kun lige røres sammen, der skal ikke røres for længe i dejen.

Form dejen til 18 kugler, lidt større end en bordtennisbold. Fordel dem på bageplader med bagepapir. Læg dem ikke for tæt da de flyder ud.

Bag dem i midten af ovnen i 12-15 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Lad den køle af på bagepladen i ca. 5 min, inden de lægges på en rist, hvor de køles helt af.

Opbevares i en kagedåse eller en plast boks.

Sommer cookies dej. Cookies kan man jo spise hele året, men de kan laves med så mange forskellige smage, så de passer til årstiden, eller med de ting man nu bedst kan lide. Disse sommer cookies med jordbær, kan også spises på en blæsende efterårsdag, hvor man savner sommeren. Når jeg laver cookies, så er det ofte fordi jeg lige får lyst til dem, så jeg har ikke tålmodighed til at vente. Men dejen kan godt laves et par dage før den skal bruges, og det bliver cookies slet ikke dårligere af, tværtimod. Man kan med fordel også fryse cookiekuglerne ned, og tage dem op når man har lyst til at bage dem.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »