Fremgangsmåde:
25 kiks
Kiks
Mel, flormelis, og smør kommes i en skål, og smugleres sammen med fingerspidserne, så det kommer til at ligne brødkrummer.
Kom kakaonips i krummerne, og fordel det lige hurtigt rundt, så det er fordelt i krummerne.
Tilsæt ægget, og saml det hurtig, uden at dejen bliver for varm. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i min. 1 time. Det kan holde sig min. 3 dage i køleskabet.
Tænd ovnen på 200 grader, ikke varmluft.
Drys mel ud på bordet, og rul dejen tyndt ud ca. 2-3 mm.
Brug en rund udstikker på 5 cm i diameter, du kan evt. bruge en med bølget kant.
Kom mørdejs bundene hen på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i ca.10 min. til de er gylden.
Lad kagerne køle helt af inde chokoladecremen kommes på. Gem evt. de kolde mørdejs bunde i en kagedåse til de skal bruges.
Chokoladecremen
Hak mælke chokoladen i stykker, og smelt det over vandbad, eller i mikroovnen.
Når chokoladen er smeltet kommes hasselnøddesmørret i, det røres til en ens formet chokoladecreme.
Kom chokoladecremen i en sprøjetpose, og lad det sætte sig lidt, så det ikke er helt flydende.
Kom chokoladecreme på halvdelen af kiksene, og læg en kiks uden chokoladecreme oven på.
Lad chokoladecremen sætte sig inden chokoladekiksene skal spises. De kan stilles i køleskabet, så går det hurtigst.
Når chokoladecremen har sat sig, så er de klar til at blive spist. Hvis de ikke spises med det samme, så skal de opbevares i en kagedåse, der er tætsluttende, så de forbliver sprøde.