hasselnødschokoladekugler. Hasselnødschokoladekugler der er nemme og hurtige at lave. Det er en rigtig lækker snack, der passer godt til en kop te eller kaffe.

Hasselnødschokoladekugler

Hasselnødschokoladekugler der er nemme og hurtige at lave. Det er en rigtig lækker snack, der passer godt til en kop te eller kaffe.

Ingredienser:

 

Kakaomasse

1 ds. Dulce de leche (397g.)

250 g. Digestive kiks

40 g. Kakaopulver

100 g. Hakket hasselnødder

 

Overtræk

150 g. Mørk chokolade

80 g. Hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:

20-25 stk.

 

Kakaomasse

Knus digestive kiks så det bliver til krummer. Jeg gør det i en mini hakker.

Hak hasselnødderne ikke for groft, men der må stadig gerne være lidt bid i nødderne.

Kom de knuste digestive kiks i en skål, sammen med dulce de leche, kakaopulver og de hakket hasselnødder. Bland det hele godt sammen med en grydeske.

Dæk skålen til, og stil kakaomassen i køleskabet i en time eller længer.

Efter en time trilles kakaomassen til lige store kugler, Jeg laver dem lidt mindre end en bordtennisbold.

Stil kuglerne i køleskabet i mens chokoladen smeltes.

 

Overtræk

Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen.

Kom hasselnøddeflagerne i en skål.

Dyp en kakaokugle halvt i den smeltet chokolade, og tril den rundt mellem hænderne, så chokoladen bliver fordelt.

Tril kakaokuglen der chokolade på i hasselnøddeflagerne, så den bliver dækket af nødder.

Læg den færdige hasselnødschokoladekuglen på et skærebræt, eller kom den i en lille muffins form.

Gentag med alle kakaokuglerne.

Opbevar hasselnødschokoladekuglerne i en kagedåse i køleskabet.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »