citron birkes småkager. Jeg har lavet disse citron/birkes småkager ud fra en julesmåkage også med birkes. Jeg syntes tit at jeg mangler en småkage opskrift, som er lidt frisk i smagen, så der for har jeg lavet denne udgave. Citron, vanilje og birkes smager vildt godt sammen, så derfor er dette en lækker småkage, der passer til hele året. De er dejlige nemme at lave, og de holder sig længe i en tætsluttende kagedåse. Dejen kan også fryses ned, så den kan laves i god tid før den skal bruges, eller man kan lave lidt af gangen.

Citron/birkes småkager

Jeg har lavet disse citron/birkes småkager ud fra en julesmåkage også med birkes. Jeg syntes tit at jeg mangler en småkage opskrift, som er lidt frisk i smagen, så der for har jeg lavet denne udgave.

Citron, vanilje og birkes smager vildt godt sammen, så derfor er dette en lækker småkage, der passer til hele året.

 De er dejlige nemme at lave, og de holder sig længe i en tætsluttende kagedåse. Dejen kan også fryses ned, så den kan laves i god tid før den skal bruges, eller man kan lave lidt af gangen.

Ingredienser:

 

250 g. Smør, blødt

225 g. Sukker

2 tsk. Vaniljesukker

1 stk. Æg

400 g. Mel

3 stk. Citroner øko. Det er kun skallen der skal bruges

¼ tsk. Salt, fint

65 g. Birkes

200 g. Mandler groft hakket

Fremgangsmåde:

 

Vask og tør citronerne, riv skallen fint på et rivejern.

Rør smør, sukker, vaniljesukker og fintrevet citronskal sammen til det er blødt.

Tilsæt ægget og rør det til det er ensartet.

Bland mel, salt og birkes sammen. Tilsæt det til smørblandingen, og rør det til det er ensartet.

Hak mandlerne groft, og bland dem i dejen. Hvis det ikke samler sig, så brug fingrene til det.

Del dejen i 3 ca. lige store stykker, rul dem til ruller med en diameter på ca. 4 cm. Pak dem ind i bagepapir, læg dem i køleskabet i 2 timer, eller op til 3 dage.

Tænd oven på 170 grader varmluft.

Skær birkes småkagerne med en skarp kniv, i skiver på ca. 3mm tykkelse. Fordel dem på bageplader med lidt mellemrum.

Jeg bager 2 plader af gangen, de skal bages i 12-15 min til de er gyldne. Lad de baget birkes småkager køle af på en bagerist til de er kolde. Opbevares i en kagedåse.

citron birkes småkager fad. Jeg har lavet disse citron/birkes småkager ud fra en julesmåkage også med birkes. Jeg syntes tit at jeg mangler en småkage opskrift, som er lidt frisk i smagen, så der for har jeg lavet denne udgave. Citron, vanilje og birkes smager vildt godt sammen, så derfor er dette en lækker småkage, der passer til hele året. De er dejlige nemme at lave, og de holder sig længe i en tætsluttende kagedåse. Dejen kan også fryses ned, så den kan laves i god tid før den skal bruges, eller man kan lave lidt af gangen.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »